Menu

Schirilla átúszta a Dunát Vácnál

Több mint húsz percet töltött a 2,8 Celsius fokos vízben Schirilla György, aki szombaton sikeresen úszta át a Dunát Vácnál. Az édesapja emlékezetes hagyományát folytató sportember immár hatodik éve telente többször átússza a Dunát, s minden alkalommal először Vácnál.

– Kicsit elszámítottam magam, mert a víz melegebb volt, mint általában ilyenkor, ezért nagyobb utat akartam megtenni, de arra nem gondoltam hogy ennyi ideig leszek a Dunában. A 20 perc meg is viselt, az utolsó méterekre teljesen elgémberedett a kezem, persze nagyobb gondom azért nem volt – nyilatkozta jókedvűen Schirilla, hozzátéve, hogy a mintegy két és félezer fős közönség végig nagyon lelkesen buzdította a partról.

A sportember elsődleges célja a hagyományőrzés – édesapja ugyanis 1957-től rendszeresen áttempózta a téli folyót -, de fontos számára az egészséges életmód, valamint az állat- és környezetvédelem népszerűsítésére, illetve a közönség szórakoztatására is.

Schirilla György január 15-én Bajánál úszik a Sugovicában, az ezt követő hétvégén a fővárosban, végül pedig Kunszentmártonnál tempózik.