Menu

Egy tehetséges dzsúdós nagy dobása

Bajai cselgáncsozó is bekerült a február 12-13-i Hungária Kupa nemzetközi A-kategóriás versenyen részt vevő magyar válogatottba. Radics Attila, a Bajai Judo Club edzője elmondta: Rudolf Tibor mindkét válogatón szerepelt, így ő is képviselheti Magyarországot – a 73 kilogrammosok súlycsoportjában – a budapesti Világkupa-versenyen.

Rudolf a január végi fővárosi első válogatón harmadik lett, míg a február elején – szintén Budapesten rendezett – második válogatón az ötödik helyen végzett. A bajai tréner megjegyezte, hogy utolsóéves junior tanítványa számára a rangos felnőttversenynek számító Hungária Kupán való szereplés nem több, mint tapasztalatszerzés, ismerkedés a világelittel. A 18 éves Sugovica-parti dzsudoka idei fő célja a kijutás az októberben Zágrábban megrendezendő junior Európa-bajnokságra.

Ez azonban nem lesz könnyű feladat sem Rudolf Tibor, sem a Bajai Judo Club számára. A tehetséges sportolónak a három nemzetközi A-kategóriás junior versenyen – Szentpéterváron, Ausztriában és Pakson – kell minél jobban szerepelnie. Radics Attila úgy gondolja, hogy tanítványának legalább egy érmet kell szereznie ezeken a versenyeken, mert csak így lehet esélye arra, hogy a szövetségi kapitány őt is számításba vegye a junior Eb-re utazó magyar válogatottban. Az edző természetesen bízik a jó szereplésben, szerinte Rudolf Tibor képes arra, hogy kimagasló teljesítményt nyújtva kiharcolja a kontinensbajnokságon való részvételt.

A bajai cselgáncsklub számára azért lesz ez kemény próbatétel – mondta Radics edző -, mert valahonnan elő kell teremteni a külföldi versenyeztetéshez szükséges pénzt. A honi szövetség nem ad erre pénzt, így a bajaiaknak kell állniuk a költségeket. A fiatal tréner nemcsak tanítványában bízik, hanem abban is, hogy akadnak majd olyan támogatók, akik segítenek majd nekik. Reméli, hogy találnak olyan szponzorokat, akiknek megéri anyagilag is támogatni egy tehetséges bajai cselgáncsozót.