Menu

Világra szóló Földes-bravúr

Világra szóló szenzációt okozott egy Baján született fiatalember! Földes Vilmos legyőzte a címvédőt! A Tajvanon zajló pool biliárd világbajnokságon nagyszerűen szereplő 20 éves magyar biliárdozó már azzal is bajai sporttörténeti sikert aratott, hogy – hat győzelemmel és egy vereséggel abszolválva a csoportmeccseket – kedden bejutott a legjobb 64 közé.

Szerdán a maláj Ibrahim bin Amir volt Földes ellenfele, a magyar versenyző 10-2-es győzelemmel jutott be a legjobb 32 közé. Ezzel a sikerrel alaposan “belehúzott”, hiszen csütörtökön a címvédővel kellett meccselnie. Így tehát a Tajvan déli részén fekvő Kaohsiung városban a 2004-ben felnőtt világbajnoki címet nyert kanadai Alex Pagulayan és a 2003-ben junior világbajnok Földes Vilmos drámai csatáját izgulták végig a nézők.

A Kína melletti szigeten “veszélyes magyarnak” becézett bajai fiatalember hatalmas meglepetésre 10-8-ra legyőzte a Fülöp-szigeteken született, de immár kanadai állampolgár Alex Pagulayant. A címvédő búcsúzott a további küzdelmektől, Földes Vilmos pedig bejutott a legjobb 16 közé.