Menu

Nicola nem jön Magyarországra!

Nicola Spirig

Nicola Spirig

Nicola nem jön Magyarországra! Nélküle versenyeznek majd a népek Tiszaújvárosban. Szép látvány lesz, amikor a gyászba öltözött férfiak ezrei hátat fordítanak a versenypályának, s így tiltakoznak azért, hogy nem láthatják Nicolát. (Ha nem így lesz, akkor máshogy lesz.) Mindegy, ilyen az én formám, úgy tűnik, idén már nem látom versenyezni. Pedig a szófiai U23-as triatlon Európa-bajnokság előtt babusgattam már a fényképezőgépemet! A bulgáriai verseny előtt azt olvastam a Zürcher Unterländer internetes kiadásában, hogy az utolsó U23-as triatlon Európa-bajnokságán érmet szeretne nyerni. Ez derék dolog, gondoltam, s abban reménykedtem, hogy jó versenyt láthatok a sok mindennek igen, de szépnek nem nevezhető bolgár fővárosban. Főleg úgy, hogy a címvédő portugál Vanessa Fernandes, a cseh Vendula Frintova és Radka Vodičková, a francia Virginie Jouve, a brit Helen Tucker és a spanyol Zurine Rodriguez is az indulók között van! Nicola pedig ezek ellenében bejelenti igényét az egyik EB-éremre.

Nos, a szófiai U23-as triatlon EB-t nem láttam. Végül nem utaztam el Szófiába, lekéstem a csatlakozást. Nem rajtam múlott.

Sebaj, jön még idén Nicola Magyarországra! Gondoltam én. Ő úgy gondolta, hogy nem jön. Júniusban a madridi, két héttel ezelőtt a salfordi, a múlt héten pedig a hamburgi triatlon Világkupán is rajthoz állt, majd úgy döntött, hogy a tiszaújvárosi viadalon nem vesz részt. Inkább pihen egyet és készül a jövő héten hazájában, a svájci Lausanne-ban megrendezendő felnőtt triatlon Európa-bajnokságra. Ahol a legjobb 20 között szeretne célba érni. Ilyen az én formám: Nicola nem jön Magyarországra, én pedig (valószínűleg) nem megyek Svájcba.