Menu

Nicola ezüstérmet szerzett Szófiában

Nicola Spirig

Nicola Spirig

Egyébként tényleg pláne! Már amikor. Nicola ezüstérmet szerzett Szófiában. Aranyat nem nyerhetett. Képtelenség volt megnyerni az Európa-bajnoki címet. Nyilván ezt ő is, a többi induló is már akkor tudta, amikor a címvédő leadta nevezését. Vanessa Fernandes ismét odapakolt a kollégáknak! Ezúttal is meggyőződhetett mindenki, hogy a portugál triatlonista továbbra is legyőzhetetlen. Korosztályában, persze. Bár olykor az idősebbek között is. Mert jelenleg nem csak az U23-as, de a felnőtt triatlon Európa-bajnoki cím is Vanessáé.

Nicola szépen búcsúzott, egyéniben ezüstnél fényesebb medált akkor sem nyerhetett volna, ha megfeszül. Helen Tucker, Vendula Frintova, Virginie Jouve, Cassandre Pelcef és Radka Vodicková is a vert mezőnyben volt. Zurine Rodriguez, Anna Bojkova és Camille Cierpik idő előtt befejezte a versenyt (valami gikszer miatt feladta), de gyanítom, hogy ők is csak Nicola hátát lesték volna.

Azért a svájci lány aranyérmet is vitt haza az U23-as triatlon EB-ről. A csapatversenyt ugyanis Svájc nyerte meg. Méghozzá nem is akárhogyan, hiszen az alpesi országot képviselő három csaj alaposan tönkreverte a többieket. A második helyezett csehekre például majdnem tíz percet vertek rá. (Meg egy rántottára való tojást.) Svájc aranyérmes válogatottja a 2005-ös szófiai kontinensversenyen: Nicola Spirig, Anina Stämpfli, Melanie Annaheim. Szép volt, lányok! Valami hasonló eredményre számítottam én is.