Menu

Lelőtték a bajai mester barátját

Lelőtték a volt kickbox világbajnokot címmel adott ki egy gyorshír múlt kedden a nemzeti táviroda: “A nyílt utcán lelőtték a hollandok korábbi többszörös kickbox világbajnokát, Peter Smitet. A 43 éves egykori sportoló hétfőn este, Rotterdamban vitába keveredett egy másik járókelővel, majd “ellenfele” hirtelen pisztolyt rántott és többször is rálőtt. A Hurrikán becenévre hallgató Smit – aki a nyolcvanas és kilencvenes években számtalan címet gyűjtött kickboxban és karatéban – a helyszínen meghalt.”

Kern Róbert 3 danos kyokushin karatemester, a Tetsushin Dojo Baja klubvezető-edzője megrendülten látogatott el bajai szerkesztőségünkbe. Átadott egy fényképet és elmesélte, hogy a szörnyű és értelmetlen halált halt 4 danos holland karatemester nagyon jó barátja, legutóbb májusban találkoztak Dordrechtben, s akkor Peter megígérte, hogy szeptemberben eljön Bajára. A pályafutása során muay thai- és kickboxban, valamint kyokushin karatéban is világ-, illetve Európa-bajnok címet nyert holland harcművész ugyanis elvállalta, hogy ő legyen a magyar barátja által a Sugovica-parti városban rendezendő kickbox edzőtábor oktatója.

A legendás Jan Vleesenbeek tanítványa – aki sportolói pályafutása során nem véletlenül kapta a Hurrikán becenevet – december 24-én lett volna 43 éves. Kern Róbert – mielőtt elutazott volna barátja temetésére Hollandiába – elmondta: számára egyértelmű, hogy az általa decemberben Baján megrendezendő nagyszabású, meghívásos kyokushin gála Peter Smit Emlékverseny lesz.

A világklasszis holland bajnokot augusztus 20-án temették el Dordrechtben.

PETER “HURRICANE” SMIT WAS SHOT DEAD
Monday evening the 15th of August 2005, Peter “Hurricane” Smit was shot dead. Shihan Vleesenbeek and the members of Budokai Dordrecht are deeply shocked by this tragic los of life. We offer his family, wife and children our deep condolences to cope with their very sad loss.
Click here when you want to sign the condolenceregister of Peter Smit.