Menu

Így ne legyen lottóötösöm!

Nicola Spirig

Nicola Spirig

Ahogy egy héttel ezelőtt Tiszaújvárosban, most Lausanne-ban sem jött be a tippem. (Ezek szerint ha nem jött be, akkor kiment. A divatból.) Szóval Tiszaújvárosban azt tippeltem, hogy az ausztrál Emma Snowsill nyeri meg a triatlon Világkupát. Nos, ott végül úgy működött a dolog, hogy ausztrál triatlonista nyert, éspedig Annabel Luxford. Az ezüstérmet a német Christiane Pilz szerezte meg, a bronzot pedig az amerikai Sheila Taormina. Emma Snowsill a kerékpározás során csak a második bolyban végzett, így hiába futotta a legjobb időt, csak a 4. helyre ért fel, ezért pedig nem jár érem.

A másik mellétipp: Nicola Spirig nem végzett a legjobb 10 között szombaton Lausanne-ban, a felnőtt triatlon Európa-bajnokságon. Azért ez a tippem majdnem jónak bizonyult, hiszen Nicola 12. lett. A másfél kilométeres úszásban harmincadik legjobb időt produkálta (20 perc 6 másodperc). A 40 km-es bringázásban csak ketten voltak gyorsabbak Nicolánál, így 1 óra 11 perc 46 másodperces ideje – a francia Virginie Jouve és a belga Mieke Suys mögött – a harmadik legjobb volt. A zárószámban 37 perc 25 másodperc alatt futotta le a tíz kilométeres, ez a tizenharmadik legjobb idő volt. Ez így mind egy kupacban az EB-n ezt a végeredményt jelenti: 12. Nicola Spirig (SUI) 2:10.45.

Az Európa-bajnoki címet a portugál Vanessa Fernandes nyerte meg. Megint. Nem hinném, hogy meglepetés ez a győzelem, annál inkább egy sima címvédés. Vanessa tavaly is, idén is az U23-as és a felnőtt triatlon Európa-bajnoki címet is megnyerte. Íme az idei dobogósok, csak úgy. Triatlon Európa-bajnokság, Lausanne Svájc 2005. Nők: 1. Vanessa Fernandes (Portugália) 2:07.40, 2. Ana Burgos (Spanyolország) 2:08.27, 3. Nadia Cortassa (Olaszország) 2:09.02.