Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Menekültek a győzelembe

Borbély Miklós és a Mogyi SE után íme a bajai sport másik koronaékszere: a Tetsushin Dojo és annak vezetője, a 3 danos Kern Róbert karatemester. Nem a véletlen műve tehát, hogy mindketten már évekkel ezelőtt megkapták a Baja Város Sportjáért-díjat. A sikerszéria azóta is folytatódik. A mogyisokról készült értékelést január 9-én olvashatták, ezúttal Kern Róberttel beszélgettünk. A Tetsushin Dojo Baja klubvezető-edzője többek között elmondja, hogy egyesülete 2005-ben csúcsot állított fel az éremszerzésben, de a Róka Györgyi-botrányról is szó lesz.

– Milyen volt az előző idény?
– Felemás. Akik nyomon követték az eseményeket, tudják, hogy miért. Merem állítani, hogy egy világbajnoki éremtől fosztottak meg bennünket. Egyébként – ezt leszámítva – jól sikerült az előző idény. Ilyen termékeny évünk még nem volt. Most már elmondhatjuk, hogy a bajai kyokushin karate egyesület történetében 2005-ben nyertük a legtöbb aranyérmet. A hazai magyar bajnokságokon és diákolimpiákon 10, a nemzetközi versenyeken 15 aranyat nyertek tanítványaim. A nyílt holland és szlovák bajnokságon például nagyon jó volt bajainak lenni!

– Hány érmet gyűjtöttek be 2005-ben?

– A fontos versenyeken összesen 58 érmet nyertek a bajai karatékák: 25 arany-, 21 ezüst- és 12 bronzérmet szereztünk. Aranyból nyertünk a legtöbbet, tehát minőségben előre tudtunk lépni, fejlődtünk.

– Mit jelentett egyesületének a legjobb sportolóját ért meghurcoltatás? Róka Györgyi tényleg csak azért nem indulhatott a tokiói világbajnokságon, mert a szövetségből valaki elfelejtette nevezni a versenyre?
– A Györgyit tavasszal ért – szerintünk igazságtalan – támadás egész évünkre rányomta bélyegét! És nem csak Györgyire, de a teljes női csapatomra is! (Mint ismeretes, Róka Györgyi a Japánban rendezett kyokushin világbajnokság 4. kiemeltje lett volna. Ám a bajai karatéka azért nem léphetett tatamira Tokióban, mert a magyar szövetség illetékese a többi magyart igen, őt viszont nem nevezte a vb-re. Az ügyből nagy botrány lett, Kern Róbert – megpróbálván kideríteni az igazat – még Tokióban is nyomozott. – A szerk.) Hogy ez a Györgyit a szövetség részéről ért végzetes feledékenység mennyiben volt véletlen vagy baleset, már nem is akarom tudni. Egymásra mutogatás volt bőven, egyértelmű bizonyítékot azonban nem tudtam begyűjteni. Mindez már nem változtat azon a tényen, hogy Róka Györgyi több hónapon keresztül készült az év legfontosabb versenyére, kiváló formában és éremre esélyes volt, de egy „adminisztrációs” hiba miatt mégsem vehetett részt a világbajnokságon. Úgy gondolom, hogy egy ilyen szintű versenyzővel ezt egyszerűen nem tehetik meg! Főleg annak tudatában, hogy Róka Györgyi kiemelt sportolója annak a szövetségnek, amely így elbánt vele. De most már minden mindegy: lassan azért túltesszük magunkat ezen a botrányos hibán. Majd elfelejtettem: a történethez hozzátartozik még az is, hogy versenyzőim közül a szövetség Róka Györgyinek, Balogh Enikőnek és Görcs Viktornak nem engedélyezte, hogy a nyáron danvizsgát tegyen.

– Emiatt ki akart lépni a Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szervezetből. Megtette már, vagy időközben meggondolta magát?
– Meggondoltam magam. Azt néztem, hogy a tanítványaimnak, az egyesületemnek mi a jobb. Nem engedtem, hogy a személyes indulataim vezéreljenek. Hosszas megbeszélések után végül maradtunk ebben a szervezetben. Úgy érzem, hogy a mostani helyzet megfelelő légkört biztosít arra, hogy a karatéval foglalkozzunk, és ne politizáljunk!

– Legkedvesebb emléke az előző idényből?
– Egyértelműen a nyílt holland bajnokság. A nagyon erős mezőnyben Róka Györgyi is, Paksi Lóránt is megvédte holland bajnoki címét, Balogh Enikő és Gróf András pedig feljebb lépett a dobogón. Persze, az év elején még azt reméltem, hogy a női világbajnokság nem csak számunkra, de valamennyi sportszerető bajai számára is nagyon kedves emlék lesz. Sajnos az történt, ami.

– És melyik a legrosszabb emléke?
– Mint már mondtam, a Róka Györgyit ért igazságtalanság az egész idényre rányomta bélyegét. Így például a súlycsoportos Európa-bajnokságon nem hogy érmeket, de még helyezést sem szereztünk. A lelkiekben összetört Györgyi nem is indult a kontinensbajnokságon. Ezután a súlycsoport nélküli kyokushin karate Európa-bajnokságra már nem is vittem ki felnőtt versenyzőket. Idegileg fáradt, összetört volt az egész társaság. Értelmetlen lett volna. Cserébe viszont három junior versenyzőm kapott lehetőséget Belgrádban, és Ercsi Katalin az előkelő 5. helyen végzett.

– Milyen a kyokushin megítélése Baján?
– Úgy érzem, révbe értünk. Ez valószínűleg az utóbbi évek jó hazai és nemzetközi eredményeinek köszönhető. A bajaiak közül sokan – olyanok is, akiket nem is ismerünk – megállítanak az utcán, gratulálnak. Ez jó érzés. Érezzük a szeretetet. Az önkormányzattól is sok támogatást kapunk. Például a város vezetőinek segítsége is kellett ahhoz, hogy tavaly óta végre tisztességes és komoly edzőteremben, megfelelő körülmények között készülhetünk a versenyekre.

– Milyen az utánpótlásuk?
– Nagy. Magyarország déli részén három edzőteremben – Baján, Bácsalmáson és Pécsett – mintegy 200 igazolt versenyzőm van. Kiemelkedően jók a juniorok, ők néhány év múlva már a felnőttek között vitézkedhetnek majd. Remélem, ugyanolyan kimagasló eredményeik lesznek, mint a mostani élsportolóinknak. Ráadásul a felnőtteknél a második és a harmadik vonalból is serényen lépegetnek előre a versenyzőim, közülük többen már feljutottak az I. kategóriába, az élvonalba.

– A Tetsushin Dojo Baja élversenyzőitől mit vár a 2006-os idényben?
– Szeretném, ha március elején ismét holland bajnokokkal térhetnék haza Bajára. Az sem lenne baj, ha Gróf András személyében egy újabb holland bajnokot ünnepelhetnénk. Jó lenne ha májusban Barcelonában, a súlycsoportos kyokushin Európa-bajnokságon feledtetnénk a tavalyi fiaskót. És amennyiben tavasszal sikerül beszerezni az USA-vízumot, akkor szeptemberben három bajai karatéka versenyez majd a világ egyik legrangosabb kyokushin versenyén, az All American Openen.

– Pénzdíjas kyokushin Magyar Nagydíjat akart rendezni Baján. Mikor lesz ismét karateverseny a Sugovica-parti városban?
– Így van. Meghívásos, pénzdíjas súlycsoport nélküli kyokushin Magyar Nagydíjat szerettem volna rendezni Baján. Ez december közepén lett volna, de a Róka Györgyi-ügy, valamint a szövetségen belüli légkör miatt nagyon gyorsan lemondtam az egészet. Nem szerettem volna, ha a verseny előtti napon többen hirtelen bejelentik, hogy nem érnek rá! Sajnos, ilyesmi már előfordult a kyokushin karate hazai történetében. Tehát Magyar Nagydíj egyelőre nem lesz Baján, cserébe viszont idén, december 16-án itt rendezzük meg a Magyar Karate Szakszövetség súlycsoport nélküli magyar bajnokságát. Vagyis a négy hazai kyokushin karate szervezet versenyzői Baján döntik majd el, hogy 2006-ban ki lesz Magyarország abszolút karatebajnoka.

Lőrinczi Csaba