Menu

Amikor a csávolyi focisták bajnokok voltak

A Baja Bácska fociblog sorozatot indított térségünk közelmúltjának focijáról. Az első írásban arról nosztalgiáztunk, amikor Barákovics István a Dusnok csapatával végzett az élen. Az 1995/96-os Bácskai Sportévkönyvből most egy olyan írásomat vettem elő, melyben a csávolyi foci a főszereplő:

Negyedszázad után bajnok a Csávoly

Csávolyon másról sem beszélnek az emberek, mint a helyi megyei III. osztályú focicsapat szenzációs sikeréről, a bajnoki aranyéremről. Mintegy negyedszázadon át vártak erre a napra a község polgárai, hogy ismét bajnokcsapatot ünnepelhessenek. S ez az ünneplés azóta is tart.

Az utolsó fordulóban egy pont előnnyel vezetve a tabellát a bajnokesélyes zöld-fehér csávolyi gárda hazai pályán fogadta Borota együttesét. Az üldöző érsekcsanádiak egy nappal korábban 0-0-ás döntetlent játszottak a Bácsborsódi Medosz otthonában, így a csávolyiaknak már a döntetlen is elég lett volna az aranyérem megszerzéséhez. A borongós idő ellenére a szokottnál sokkal több néző látogatott ki a mérkőzésre. A hazaiak győzelme egyetlen másodpercig sem forgott veszélyben, Fehérvári, Krascsenics és Hoksza góljaival 3-0-ra nyertek. Az előmérkőzésen a felsőszentiváni és a csávolyi öregfiúk mérték össze tudásukat, a vendégek 2-1-es győzelmet arattak.

A bajnoki aranyérem ünneplése már közvetlenül a lefújás után, a sportpályán kezdődött. Örömkönnyek csillantak a szemekben, s valami szokatlan szeretet költözött mindenkibe. A községben krónikát írnak, amelyben most helyet kapnak ők is – a győztesek. Az 1994/95-ös bajnokságban a megyei III. osztály bajai csoportjában aranyérmet nyert Csávoly csapatának tagjai: Babicz János, Czobor Attila, Fehérvári János, Fülöp Sándor, Hoksza Zsigmond, Keszi Kornél, Keszi László, Krascsenics Attila, Mamuzsics István, Mamuzsics János, Molnár Tamás, Nemes Csaba, Nemes László, Papp István, Páncsics József, Petres Csaba, Rezsneki Zoltán, Vöneki Csaba és Wittner László.

(Forrás: Lőrinczi Csaba / Bácskai Sportévkönyv 1995-1996)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.