Menu

Bányászok állították meg a Sükösdöt!

Kiesett a sükösdi labdarúgócsapat a Magyar Kupa 2. fordulójában. Kár mert a következő körben már az NB I.-es csapatok is csatlakoztak volna. A vendég az NB II.-es Komló gárdája volt. Felemás érzései lehetnek annak aki végignézte a mérkőzést. Sőt ha csak az eredményt látjuk akkor tovább is lépünk hogy papírforma eredmény született, reális a két csapat közötti 0-4-es eredmény.

A hazaiak – a pálya széléről így tűnt – teljesen feladták a támadások lehetőségét. Rácz és Tamás a hazaiak két csatára nem kapott különösebb támogatást a középpályáról, kaptak viszont fejenkét két-két védőt. A Koszorús legények a saját tizenhatosuk előtt ragadtak a meccs nagy részében, általában 8-9 emberrel védekeztek. A saját tizenhatosuk előtt passzolgathattak csak mert amint közelítettek a komlói térfélhez, a baranyaiak azonnal letámadtak. Általában ugyesen járatták a labdát aztán a széleken próbálták Schindler és Halász vezérletével feljuttatni a csatárokig de ezek a támadások rendre elhaltak a komlói térfél közepén.

A gólokról viszont megjegyezhetjük hogy egyet leszámítva elég szerencsés – sükösdi szempontból szerencsétlen – szituációkból estek. Az első egy húsz méterről leadott lövésből született de egy hazai védőn megpattanva, Szabados kapust megtréfálva hullott a hálóba (0-1). A második egy szöglet után kavarodásból lett, ahol a labda többször is lepattant az ötösön, egyszerre öten szerettek volna fejelni, de senkinek nem sikerült, végül mégis a kapuban ragadó sükösdi hálóőr mellett fejelt Varga a kapuba. (0-2) A harmadik gól viszont egy szép vendég akció után esett, a kitámadó sükösdiek labdavesztés után nem zártak vissza és Varga újabb gólt szerzett csapatának, magának pedig már a harmadikat. (0-3) A negyedik pedig egy (jogos) tizenegyesből született, egy kezezés után, Fodor lőtt a kapu bal sarkába (0-4). Már négy nullás állásnál talán felszabadult a hazai csapat és néhány helyzetre is futotta. A legnagyobbat Rácz Fecó hagyta ki, aki közelről próbálkozott de a komlói kapus hárított.

A sükösdi csapat a mutatottól játszott már jobban is, talán túlságosan tisztelte ellenfelét, s a támadásokat feladva próbálta őrizni kapuját, aminek az eredménye (csak) 0-4 lett.
Összefoglalva elmondható hogy a komlói győzelem jogos és megérdemelt, a sükösdi csapattól eddig is szép teljesítmény volt hogy idáig eljutott! Gratulálunk és sok sikert a bajnokságban mindkét csapatnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.