Menu

Csehország és Prága legszebb kincsei

Prága, Karlovy Vary Ország: Csehország. Város: Kutná Hora, Prága, Telc. Ellátás: reggeli Szálláshely: 2*. Utazás: autóbusszal Típus: körutazás. Fakultatív programok, 1. nap: Telc-Prága: Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Telčbe az Unesco által is védett városkába. A szépségesen elnyúló főtérnek nyugati végén álló várból kitekintve az egymás mellett sorakozó árkádos házak látványában gyönyörködhetünk. Délután érkezés Prágába, belvárosi séta. Vacsora lehetőség egy hangulatos sörözőben, majd a szálláshely elfoglalása.

2. nap: Prága – Karlovy Vary
Városnézésünket a Vencel téren kezdjük, majd Prága Óvárosába sétálunk.(Lőportorony, Óvárostér-Orloj stb.) A térről a Zsidóvárosba sétálunk, amelyet a múlt század végén lebontottak, de megmaradt néhány zsinagóga, a Tanácsháza és a Régi Zsidótemető. Délután fakultatív kirándulás a Tepla folyó partján épült Karlovy Vary-ba, az egykori híres fürdővárosba. Városnézés, majd visszautazás Prágába.

3. nap: Prága
Mai programunkat a Prágai Várban kezdjük. Itt található a gótikus Szt. Vitus-székesegyház, a Szt. György-szobor, a Régi Királyi palota és a Szt. György-bazilika. A várfalnál található Prága legfestőibb utcája, az Arany utcácska. A Várat elhagyva a Lorettói Szűz Mária-templomba megyünk. A Moldva felé sétálva útba ejtjük a Moldva egy kis szigetét, a Kampát. Átsétálunk a Károly-hídon, amely egyedülálló barokk szobordíszítéséről vált híressé. Délután szabadprogram.

4. nap: Kutna Hora
Utazás a Világörökség részeként nyilvántartott Kutna Horában, mely a középkorban Prága mellett Csehország legnagyobb városa volt és egy ideig királyi pénzverdeként is működött. Városnézés (Csontkápolna, Szent Borbála Katedrális), majd hazautazás.

Csehország és Prága legszebb kincsei: Az utazás részletes ismertetője és szállásfoglalás ITT!

LINKAJÁNLAT: Utazás kereső! Itt aztán van mit keresni! KLIKK

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.