Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Portugália – Lisszabon

Portugália Európa legnyugatibb országa, mely távol esik az európai nyüzsgéstől. Sajátos földrajzi fekvése, éghajlati adottságai miatt a tengerparti pihenést kedvelők Európa egyik legtisztább tengerpartját élvezhetik, de a golf, a téli vagy egyéb sportok szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek.

Gazdag kínálat várja a régi korok emlékeit kereső turistákat is: a legtöbb műemlék érintetlenül vészelte át az elmúlt évszázadokat, s így a kelta, vizigót, római örökség, a mór építészeti remekek, a felfedezések korát fémjelző évszázados várkastélyok, a manuelin stílus (a portugál gótika) kiemelkedő alkotásai híven idézik fel a portugál történelem korszakait. Az ide utazó érintetlen természetet, békés embereket, és legfőképpen nyugalmat talál.

Nincs ez másképp Lisszabonnal sem, ami 1255 óta az ország fővárosa. Lisszabont nem lehet egyszerűen csak meglátogatni, ezt a várost át kell élni: séta az óvárosban (Alfaura) – szövevényes, zegzugos utcácskák sok lépcsővel, utazni a világ legmókásabb villamosával (Electrico), csavarogni a díszes utcákon és tereken. Monumentális épületei és emlékművei, valamint Európa leghosszabb hídja teszik jellegzetessé a várost.
Lisszabon rengeteg érdekességet tartogat a látogatók számára. Itt van például a Szent György vár (Castelo do Sao Jorge) a városközpontban, amely a legmagasabb dombon fekszik, és fantasztikus kilátása van a városra és a Tejo folyóra. A Mosteiro dos Jerónimos, azaz a Jeromosok kolostora, amelyet 1502-ben építettek, és amely Lisszabon legszebb épülete.

A közelben található a Torre de Belém torony, mely a legjobban fényképezhető műemlék. Ezeken kívül a fővárosnak egy tucat múzeuma is van, ezek közül érdemes megtekinteni a Nemzeti Múzeumot, az Antik Művészetek Múzeumát és a Museu Calouste Gulbenkiant, mely a világ összes részéről származó kerámiákat, festményeket, szőnyegeket és szobrokat állít ki.

Barangolhatunk a legrégebbi városrész, az Alfaura negyed zegzugos utcáin, beszippantva délidőben az éttermek előtt faszénparázson sülő szardínia ínycsikandó illatát. Felülhetünk a 28-as villamosra – a sárga vagy piros hagyományos lisszaboni villamos már önmagában is varázslatos hangulatú – amely csaknem teljesen körbevisz minket a városon.

Gasztronómia: A hagyományos portugál étkezés bőséges és laktató, több fogásból áll, melyek mindegyike púpozott vagy csordultig töltött tányért jelent. Számtalan helyi ételkülönlegességet, illetve -változatot ismernek, de létezik egyetlen étel, mely minden portugál közös kedvence – a bacalhau, vagyis a szárított, sózott tőkehal.

Lisszabon környékének látnivalói: Sintra, Óbidos, Alcobaca, Batalha, Cabo da Roca, Santarém, Tomar, Fátima

SZÁLLÁSFOGLALÁS ITT:  Portugália – Lisszabon

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.