Menu

Horvátországban is bemutatták, hogy jó a bajai dzsúdóiskola

Eredményesen szerepelt a Bajai Judo Club csapata a – még az ifi csapatbajnokság előtt – Horvátországban, Pozsegán rendezett ifjúsági, junior és felnőtt nemzetközi versenyen. A torna színvonalát emelte, hogy nyolc ország dzsúdósai vettek részt. A bajai csapatban szerepelt – mintegy erősítésképpen – a budapesti Margitszigeti AC és a Kecskeméti JC néhány sportolója, s az így kibővített Sugovica-parti gárda tizenkét fős volt.

Az ifjúsági korosztályban 60 kg-ban Pécsi Viktor, 73 kg-ban Köller Milán, 90 kg-ban Kurityák Máté egyaránt a 3. helyen végzett. Barcsik László a junioroknál és a felnőtteknél is bronzérmet szerzett, míg Vörös Szabolcs hetedik lett. Gáspár Tibor a junior és a felnőtt korcsoportban is a döntőig menetelt, míg Kurityák Máté a nála egy korosztállyal idősebbek között is harmadik helyen zárt. Felnőtt 73 kg-ban Herédi Ákos 7. lett, míg ugyanitt edzője, Gosztonyi Zsolt a bronzérmet szerezte meg.

Több mint féléves kihagyás után – könyöksérüléséből felépülve – tért vissza a tatamira Hammer Erik. A 66 kg-osok között horvát ellenfelétől vereséget szenvedett, de magyar, bosnyák és bolgár ellenfelét is legyőzve az előkelő 2. helyet szerezte meg.

Radics Attila, a Bajai Judo Club edzője színvonalas versenynek minősítette a pozsegai rendezvényt. Nyilván nyomós oka volt erre a bajai trénernek, hiszen tanítványai jól szerepeltek, és bizony járt a köszönet a MAC és a KJC versenyzőinek is a segítségért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.