Menu

Bravúr és bronzérem!

Bronzérmet szerzett a cselgáncs ifjúsági országos csapatbajnokságon a Bajai Judo Club együttese! A siker értékét növeli, hogy a Sugovica-parti cselgáncsklub fiúcsapata legutóbb 17 évvel ezelőtt nyert bajnoki érmet.

Nem mondhatni, hogy jól indult az elmúlt hétvégén Budapesten rendezett csapatbajnokság a bajai fiatalok számára, mert rögtön elsőre kifogták a későbbi aranyérmest. A házigazda BHSE túl nagy falatnak bizonyult a BJC cselgáncsozóinak, így a vereség is egyértelmű volt: 2-7 (segédpontok 13-60). Következhetett tehát a visszamérkőzés, ahol a bajaiak összekapták magukat és 6-3-ra (segédpontok 55-30) legyőzték a Leányvárt.

A bronzéremért vívott csata drámai volt! Az ellenfél Pécs már 4-0-ra vezetett, amikor a Bajai JC cselgáncsozói nagy hajrába kezdtek, egyenlítettek, majd 5-4-re (segédpontok 50-40) megnyerték a mérkőzést. A fantasztikus feltámadás jutalma dobogós helyezést jelentett.

A 2007. évi cselgáncs ifjúsági országos csapatbajnokság végeredménye: 1. Budapesti HSE, 2. KSI, 3. Bajai Judo Club és Paksi ASE, 5. Pécsi VSK és Judo SZK Budapest.

A magyar bajnoki bronzérmet nyert bajai fiúcsapat tagjai: Fenyvesi Richárd, Sass Máté, Hidasi Milán, Pécsi Viktor, Végvári Martin, Szurok Zoltán, Németh Gábor, Köller Milán, Husti Ákos, Karagity Ábel, Kurityák Máté. Edzők: Rudolf Tibor és Radics Attila.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.