Menu

Debrecenbe kell menni!

Ez lesz az év végi hajrá! Hosszú Katinka, a Bajai Spartacus Vízügy SC olimpikonja három számban indul a jövő héten Debrecenben rendezendő rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. A pekingi olimpiára szükséges szintidőt már év közben teljesítő bajai lány a novemberi országos bajnokságon egy arany-, egy ezüst és egy bronzérmet nyert. Ezt követően Csehországban, a Brno Grand Prix versenyen remekelt, ahol öt úszószámban indult és mind az öt alkalommal győzött.

A kontinensbajnokságra való felkészülésről Katinka edzője, Pass Ferenc elmondta, hogy tanítványa az ob-n több számban egyéni csúcsot úszott, és mivel azt is Debrecenben rendezték, szokni is lehetett az EB-helyszínt. Csehországban az időeredményekben – főleg mellúszásban – is látszott a további formajavulás. Az elmúlt hétvégi bajai Halászlé Kupán a formában tartás volt a cél Katinka számára, kedden elutaznak Debrecenbe, ahol a hét második felében már a kontinensviadalon kell bizonyítani.

Katinka a három vegyesúszó számban indul (100, 200 és 400 méter), az esélyekről pedig Pass Ferenc kérdésünkre elmondta, hogy 200 vegyesen nagyon sűrű az európai élmezőny, ezért itt az 1-6. helyezés megszerzése a cél. A fő számban, 400 vegyesen is erősek az ellenfelek, de itt a tréner érmet remél. Nem lesz könnyű feladat az éremszerzés, de a hazai pálya és közönség talán hozzásegíti Katinkát egy újabb kiváló eredményhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.