Menu

Vízesésben edzettek Japánban

Kern Róbert szövetségi kapitány vezetésével vett részt a magyar delegáció a Japánban megrendezett 9. férfi súlycsoport nélküli kyokushin karate világbajnokságon. A 3 danos bajai karatemester – aki a helyi Tetsushin Dojo klubvezető-edzője és délmagyarországi branch chief – beszámolójában elmondta, hogy a tokiói rendezvény minden idők legszínvonalasabb kyokushin világbajnoksága volt.

A versenyen 65 ország 192 karatékája küzdött meg az érmes és dobogós helyezésekért. Hazánkat a 21 éves Orbán Tibor képviselte, aki most debütált nagy világversenyen. A magyar sportoló erőnyerőként került be a legjobb 128 közé, ahol az első mérkőzésen a súlycsoportos japán bajnokkal sorsolták össze. A háromperces küzdelem döntetlennel zárult, a kétperces hosszabbítás úgyszintén, így a bírókra maradt a döntés: két oldalbíró a japánt látta jobbnak, kettő pedig a magyart. A döntés a japán vezetőbíróra maradt, aki honfitársát jelölte győztesnek és továbbjutónak.

– A korai búcsú ellenére Orbán jó teljesítményt nyújtott – értékelt Kern Róbert szövetségi kapitány. – Mivel nagyon jól sikerült a felkészülése, abban reménykedtünk, hogy bejuthat a legjobb 64 közé, de a sors máshogy döntött. Reklamálni sincs okunk, mert a győzelem megadható volt a japánnak. Nagy nyomás nehezedett Tibire, amikor hétezer néző előtt kellett küzdenie a hazaiak egyik kedvencével. Sebaj, fiatal még, lehetnek jobb eredményei is a világversenyeken.

Nagy élmény volt, hogy a tokiói vb után részt vettünk egy háromnapos edzőtáborozáson a kyokushin szentélyében, a híres Mitsumine hegyen. Megint edzettünk a vízesésben és a kyokushin alapítója, Maszutacu Ojama emlékművénél, de a nemzetközi kapcsolatok szempontjából is hasznos nagyon volt az edzőtáborozás – zárta beszámolóját Kern Róbert karatemester.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.