Menu

Ismét a bajaiak a legjobbak! Magyarország legjobb triatlonklubja 2007-ben: Mogyi

Három év alatt immár másodszor vannak ott a csúcson a bajai triatlonisták: 2005 után 2007-ben is a Mogyi SE Baja lett Magyarország legjobb triatlonklubja! Sokak – és főleg a sportágat figyelemmel kísérő bajaiak – számára igazából nem is az a nagy hír, hogy ismét a bajai egyesület bizonyult az ország legeredményesebbjének.

Hiszen az már évek óta teljesen egyértelmű, hogy a Sugovica-parti triatlonegyesület háza táján történő dolgok az egész hazai triatlon számára mérvadónak, példaértékűnek és követendőnek kell(ene) lenniük. Sokkal inkább az az igazán nagy hír, hogy a honi triatlonklubok idei egyesületi pontversenyében a bajai Mogyi SE (4837 pont) a sportág hazai történetében eddig soha nem tapasztalt óriási fölénnyel, közel 800 ponttal előzte meg a második helyezett klubot (Budaörsi TKE, 4054 pont), míg a dobogó harmadik fokára feljutott egyesületre (TVK Mali Tiszaújváros 2225 pont) hihetetlenül sokat, több mint 2600 pontot vertek a bajaiak! Ez elképesztő!

A mogyisok és a nekik szurkolók szempontjából ez ugyan örvendetes fölény, ám a magyar triatlon jövőjére gondolva ez azért igencsak elgondolkodtatóan nagy különbség (és az országos rangsorban szereplő 91 triatlonklub közül csak a három legeredményesebbről volt szó az előbbiekben).

A Magyar Triatlon Szövetség által december 14-én Budapesten rendezett évzáró ünnepségen is szembetűnő volt a bajai klub eredményessége. Mert bizony érdekes és szívderítő (de újból hangsúlyozom, egyben elgondolkodtató is) volt látni a bajai tarolást: az ország legeredményesebb triatlonklubjának járó serleget Kenyeres Zoltán, a Mogyi SE klubelnöke vette át, az év sportolója díjátadáson pedig hat mogyist jutalmaztak.

Duatlonban a junior férfiaknál Faldum Gábor (vb 7. hely, duatlon junior országos bajnok, duatlon junior ranglistagyőztes), a felnőtteknél Szűcs Ákos (vb 33. hely) bizonyult idén a legjobbnak.

Triatlonban négy mogyis lett az év sportolója, serdülő fiúk: Pósa Szabolcs (országos bajnok, ranglistagyőztes), ifjúsági fiúk: Végvári Dávid (országos bajnok), junior férfiak: Faldum Gábor (országos bajnok, ranglistagyőztes), U23-as nők: Koch Renáta (világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes).

A lista nem csak azért nem teljes, mert az előbbi felsorolásban csak ízelítőül szerepelt néhány eredmény az idei sikerekből, hanem azért is, mert eddig még szó sem esett arról a három emberről, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre: Lenti Zsolt, Ódor Attila és Borbély Miklós.

Ha voltak eddig olyan emberek a magyar triatlonsportban, akik nem ismerték ezt a három bajai edzőt, most bizonyára egy életre megismerték és megjegyezték őket. Mert például az, amit a szövetség ünnepi évzáróján láthattak a résztvevők, az nem mindennapi dolog volt. Mindegyik díjazott (az Év Sportolója elismerésben részesült) tanítványa után a három bajai edzőnek is ki kellett vonulnia az elismerésért, kézfogásért, közös fotózásért, együtt ünneplésért. És a bajai edzőtrió hatszor állt ki a magyar triatlon élvonalát képviselők, valamint a jelen lévő vendégek és újságírók elé fogadni az éves munkáért és a kimagasló sikerekért járó tapsot és elismerést.

Ismét a Mogyi SE Baja lett Magyarország legjobb triatlonklubja. Van ok az ünneplésre.

Lőrinczi Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.