Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Mogyi SE Baja: Nagyon jó évet zártak

Annyira színvonalas és sikeres triatlonversenyt rendeztek tavaly Baján, hogy mindenki ámult-bámult és azt mondta, hogy Baja ideális helyszín. Az utóbbi három év alatt kétszer is Magyarország legjobb triatlonklubjának bizonyult Mogyi SE Baja vezetőedzőjével, Borbély Miklóssal beszélgettünk.

– Mit jelent a Mogyi SE Baja és a magyar triatlonsport számára Koch Renáta U23-as világbajnoki bronzérme?
– Hogy ez a bronzérem mit jelent a magyar triatlonsport számára, azt nem tudom megmondani. Ezzel kapcsolatban vegyesek a gondolataim. Az viszont biztos, hogy az egyesületünk számára ez a világbajnoki bronzérem nagyon sokat jelent. Rettentően büszkék vagyunk Koch Renátára, hiszen egy olyan olimpiai sportágban lett a világ harmadik legjobbja, mely sportág hihetetlenül nagy népszerűségnek örvend. A triatlon népszerűségét innen, Magyarországról, ahol nem tartozik a népszerűbb sportágak közé, nehéz leírni, elmagyarázni. Az viszont talán már sejtet valamit, hogy a tavalyi hamburgi világbajnokságon az úgynevezett age-group (tehát a nem élsportolók, hanem a szenior és veterán kategóriák versenyzői – a szerk.) indulók száma mintegy nyolcezer volt, és a világbajnokságot óvatos becslések szerint is félmillió néző tekintette meg a helyszínen.

– Milyen évet zárt 2007-ben a bajai triatlonklub?
– Stabil, jó évünk volt minden téren. Mindig azt szoktam mondani, hogy ha meg tudjuk csinálni azt, amit egy évvel korábban, akkor jó. Most előreléptünk. És ezúttal nem csak a világbajnoki bronzéremre, az Európa-bajnoki címre és EB-ezüstéremre gondolok, hanem arra is, hogy a hazai versenyeken szinte mindegyik korosztályban a Mogyi SE Baja sportolója volt a legjobb. Országos bajnoki címeink száma ismét növekedett. Nagyon jó évet zártunk!

– A Mogyi SE három év alatt immár másodszor lett Magyarország legjobb triatlonklubja, ráadásul 2007-ben eddig soha nem látott fölénnyel nyertek. Ez a cím megbecsülést, rangot jelent a honi triatlonban vagy csak a kirakatba való?
– Egy biztos: az a serleg a kirakatba való. Jó helyen van főszponzorunknál, a Mogyi Kft-nél. Most is csak azt tudom mondani, amit a szövetség ünnepélyes évzárója után mondtam: nem mi vagyunk túl erősek, hanem a többieknek kellene azt a szintet hozniuk, amit a bajaiak tudnak. Sokkal több vetélytársunknak kellene lennie. Jobban örülnék, ha kiélezett küzdelemben került volna hozzánk a díj. Továbbra is azt gondolom, hogy nem egy 40 ezer fős kisváros triatlonklubjának kell(ene) ilyen simán elsőnek lennie. Hol vannak a nagyvárosok egyesületei? Hol vannak a nálunknál több pénzből gazdálkodó klubok?

– Az olimpiai ciklus végénél járunk: sokáig úgy volt, hogy két mogyis triatlonista, Bajai Péter és Koch Renáta próbálhatja meg kiharcolni az olimpiai szereplést. Most hol tartanak? Van még esély?
– Bajai Péternek már nincs esélye kijutni a pekingi olimpiára. Nála lemondtunk az idei ötkarikás játékokon való szereplésről és egy hosszabb felkészülést indítottunk a 2012-es londoni olimpiára. Koch Renátának is nagyon kevés esélye van a pekingi részvételre. Jóformán két esélye maradt, de azt is tudom, hogy van ő akkora klasszis, hogy talán éljen ezzel a lehetőséggel. (Koch Renáta egyik esélye a pekingi olimpián való indulásra az, ha az idei felnőtt triatlon világbajnokságon érmet szerez. Tudni kell, hogy a 23 éven aluliak világbajnokságán 2007-ben bronzérmes bajai klasszis még soha nem indult felnőtt triatlon világbajnokságon. A másik esély az, ha Koch Renáta négy Világkupán a legjobb tíz között ér célba – a szerk.)

– Triatlonban hogyan lehet kijutni az olimpiára, és erre mennyi esélye van egy kisváros sportolójának?
– Triatlonban csak a világkupákon elért jó eredményekkel, az ott szerzett pontokkal lehet kijutni az olimpiára. A triatlon világkupa egy igencsak nehéz, 19 versenyből álló sorozat gyönyörű és olykor egzotikus helyszínekkel és nagyon erős mezőnnyel. (Ha az autóversenyzés olimpiai sportág lenne, akkor a triatlon Világkupa talán a Forma-1-hez lenne hasonlítható leginkább. Ezzel a különbséggel: az autóversenyzőknek egész idényben azért kellene küzdeniük, hogy eldöntsék, kik a legjobbak, akik indulhatnak majd az olimpián). Egy Baja-méretű város sportolója eleve hátrányból indul, hiszen ahhoz, hogy esély legyen kijutni az olimpiára, egy idényben legalább tíz Világkupán kellene indulni, és ott jól szerepelni. Ennek költsége 18-20 millió forint. Esélyünk sincs, hogy ennyi pénzt összeszedjünk. És az a szomorú, hogy ezt nem csak Baja város, hanem – úgy tűnik – a magyar sport jelenlegi helyzete sem teszi lehetővé.

– Nyolcévnyi szünet 2007-ben ismét triatlonversenyt rendeztek Baján. Milyen volt a júniusi triatlonhétvége? Idén is lesz verseny a Sugovica-parti városban?
– Aki kilátogatott a tavalyi bajai triatlonversenyre, látta, hogy jó hangulatú versenyt rendeztünk Baján. A Halászpartot mintha erre a versenyre találták volna ki. Nem csak az én véleményem, hanem sokan mondják, hogy a triatlon szempontjából Baja az ország talán legszebb versenyhelyszíne. A visszajelzések alapján a résztvevők szép élménnyel távoztak városunkból. Idén is lesz verseny Baján, június 28-29-én, és remélem, hogy még többen lesznek, mint tavaly.

– Annak ellenére, hogy immár kiváló élsportolóik is vannak, a Mogyi Sportegyesületet mindig utánpótlás-nevelő klubként tartották számon. Mi a helyzet a fiataloknál? Közülük is kikerülhetnek majd Koch Renáta, Bajai Péter vagy Szűcs Ákos szintű versenyzők?
– A Mogyi SE továbbra is utánpótlás-nevelő egyesület. Vannak tehetséges sportolóink, akik jó esetben talán túl is szárnyalhatják mostani élversenyzőinket. Ők már abból az előnyből indulnak, hogy eleve triatlonosnak neveljük őket. Sok év után Faldum Gábor személyében a férfiaknál ismét van olyan bajai triatlonista, akinél akár a világszínvonalú eredmények elérése is lehetséges.

– Tavaly Ironman lett: Kenyeres Imrével együtt teljesítette a 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és 42 km futásból álló távot. Milyen volt a nagy verseny, és mekkora élményt jelentett célba érni?
– A nehéz pálya és a barátságtalan időjárás ellenére az angliai Ironman-verseny szinte minden percét élveztem. A legjobb és legfelemelőbb érzés egy ilyen „hosszú” nap (12 órás verseny) után célba érni.

– Megbecsülik, segítik Baján a legeredményesebb helyi sportegyesületet?
– Igen. Úgy érzem, hogy Baján megbecsülik és segítik a triatlonklubot. Mondom ezt annak ellenére, hogy az anyagi támogatások mértékében ez nem tükröződik igazán.

– Az év eleje a felkészülés, az edzőtáborozások időszaka. Hogyan készülnek a mogyisok a 2008-as idényre? Merre edzőtáboroznak a bajai triatlonisták?
– Már november elején elkezdtük a felkészülést a 2008-as idényre. Koch Renáta egy igencsak hosszú edzőtáborozó túrán vesz részt. Jelenleg Svájcban van úszótáborban (ez három hét), február elejétől következik Tunézia (2 hét), majd a háromhetes Kanári-szigeteki edzőtáborozás. Utóbbi két helyszínre Faldum Gábor is vele tart, ezek a túrák az előrejelzések alapján válogatott edzőtáborok lesznek. Bajai Péter Costa Ricába utazik, ahol február 4-április 4. között kéthónapos táborozáson vesz részt. Versenyzőnk a közép-amerikai ország triatlonszövetségének vendégeként segíti barátja, Leonardo Chacon olimpiára való felkészülését. Peti számára már április 6-án elkezdődik a idény, akkor Peru fővárosában, Limában áll rajthoz egy világranglista-pontszerző versenyen. Héraklész válogatottjaink (juniorok és ifjúságiak) több hazai és egy horvátországi edzőtáborozáson vesznek részt. Természetesen idén sem marad el a szokásos Mogyi-edzőtábor: március első felében két turnusban 24-25 mogyis készül fel az idei versenyekre a horvátországi Korcula-szigeten.

– A vezetőedző mit remél a 2008-as idénytől?
– Előrelépést. Valamennyi sportolótól azt várom, hogy a tavalyinál jobban teljesítsen.

Lőrinczi Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.