Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Mogyis tréner lett a 2007-es idény bajai edzője

Szereti a kihívásokat, kedveli az extrém távokat. Ő az első magyar ember, aki Ironman (Vasember) lett. Azon kevés honfitársunk közé tartozik, aki teljesítette a legendás Trans-Swiss versenyt. Ő a bajai triatlon atyja. Neki, valamint Borbély Miklósnak és a Mogyi Kft.-nek köszönhető, hogy ma már nem csak országos, hanem Európa-hírű sportegyesülete van Bajának. A február eleji sportbálon Lenti Zsolt vehette át az Év Bajai Edzője díjat. Naná, hogy elbeszélgettünk vele.

– Mit jelent az év edzője díj?
– Ez az elismerés szerintem nem csak nekem szól, hanem a Mogyi SE mindhárom edzőjének. És ehhez bizony kell egy sikeres csapat is. Kellenek azok a gyerekek, sportolók, akik elvégzik az általunk megkövetelt munkát, és ennek révén eredményesen versenyeznek. Nekem személy szerint nagy megtiszteltetés ez az Év Bajai Edzője-díj. Jól esik, hogy gratulálnak az emberek.

– Egy jó nagy kanyarral térjünk vissza a bajai triatlon hőskorára. Már csak azért is, mert annak az edzőnek, aki most kapta a díjat, jelentős szerepe van a sportág bajai népszerűsítésében…
– Akár így is mondhatnánk. Tény, hogy a triatlon én kezdtem el népszerűsíteni Baján, még az 1980-as évek végén. Ehhez segítségemre volt Julcsi néni (Weidinger Júlia, Baja város úszásoktatója – a szerk.). Próbáltam összegyűjteni azokat a fiatalokat, akiket érdekelt ez az új sportág. Általam kezdett el triatlonozni Sörös Szabolcs (sajnos, ő már nincs közöttük), Vértesy László, Vértesy Zsuzsi, Ódor Attila, Pallós Barna. Az 1990-es évek elején megalakult a Honvéd Baja Sportegyesület, ezen belül megalakítottuk a triatlon szakosztályt és elkezdtünk versenyekre járni. Sőt, a hőskorban két triatlonversenyt is rendeztünk Baján: 1994-ben és 1995-ben. Három év után megszűnt a bajai laktanya, a HBSE feloszlott, én pedig munkahelyi elfoglaltságom miatt átadtam az edzői stafétabotot Borbély Miknek. Ezután alakult meg a Mogyi Triatlon Sportegyesület és kezdődött a mai napig tartó sikerszéria. Én nem váltam meg a csapattól, de a munkám miatt nem tudtam részt venni napi rendszerességgel az edzéseken.

– Akkoriban gondolta volna, hogy tíz év múlva a bajai triatlonklub Magyarország legjobbja lesz?
– A mogyisoknál mindig voltak tehetséges gyerekek. Mivel hosszú lenne a sor, talán elég, ha csak Bajai Péter, Koch Renátát és Szűcs Ákost említem. Ha belegondolok, a bajai triatlonisták mindig is jól szerepeltek a versenyeken, igaz, a hőskorban ketten (Ódor Attila, Lenti Zsolt) debreceni színekben álltunk rajthoz. Akkor, az 1990-es évek elején arra nem gondoltam, hogy bő egy évtizeddel később ilyen népes és sikeres lesz a klub. Akkoriban – a főszponzor Mogyi Kft. színrelépése előtti korszakunkban – a szülők pénztárcája határozta meg, hogy mikor és hányszor versenyezhetünk egy évben.

– A triatlon bajai atyja arról is nevezetes, hogy többször is teljesítette a híres Ironmant (3,8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42 km futás). Mikor lett Vasember?
– Az első sikeres Ironman versenyem 1984-ben volt Kaposváron. Akkoriban Csutorás Józsi barátom látott a sportfilm fesztiválon egy filmet, mely a Hawaii Ironmanről szólt. Felvetődött bennünk a kérdés, hogy vajon képesek-e vagyunk mi is teljesíteni ezt az erőpróbát. Végül 14 óra alatt sikerült. Tudtommal mi voltunk az első magyarok, akik teljesítették az Ironmant. Az első külföldi Ironman versenyt Svájcban teljesítettem, 1987-ben. Nehéz verseny volt, a kerékpározás során háromszor kellett 1500 méter magas hegyre feltekerni.

– Volt egy másik extrém próbája, a nevezetes Trans-Swiss triatlon. Milyen verseny volt? Rajthoz állna még egyszer egy ilyen viadalon?
– Ezt 1989 júliusában teljesítettem. A Trans-Swiss Triathlon egy verseny keresztül Svájcon, délről északra. A 3,5 kilométeres úszás a Maggiore-tóban volt az olasz határnál, onnan következett 225 km bringázás Zürich mellé, ahonnan futottunk még 45 kilométert, a német határnál található schaffhauseni célig. Nagyon kemény és hihetetlenül szép verseny volt. Az útvonal Svájc legszebb pontjain vezet keresztül. A kerékpározás során 2500 méteres hegyre is felmentünk, ahol 1,5 Celsius fok volt a hőmérséklet. A hegyről lefelé jövet majdnem szó szerint ráfagytunk a bringára. Azt kell mondanom, hogy a nehézségek ellenére is szuper verseny volt. Kár, hogy megszűnt. A szervezők az elsőnél bejelentették, hogy csak tíz ilyen versenyt rendeznek, így tehát a tizedik sikeres rendezés után betartották szavukat. Azóta indultam egy hasonló jellegű versenyen, ott az volt a lényeg, hogy csapatban körül kellett bringázni Svájcot. Mivel mindig is érdekeltek a kihívások, szívesen részt vennék még egy a Trans-Swiss-hez hasonló versenyen.

– Miért ennyire jó a bajai triatlon? Mi a Mogyi SE eredményességének titka?
– Szerintem meghatározó dolog ebben a nagyon jó csapatszellem! Ha azt kérem, a gyerekek akár a „kútba ugranak”. Szenzációsak ezek a gyerekek! Ez a fő titok. Öröm velük együtt dolgozni. Nyilván az is rengeteget számít, hogy nap mint nap megtapasztalhatják, hogy a Mogyi Sportegyesületben végzett munkának megvan az eredménye. Az első generáció beért, így tehát Bajai Péter, Koch Renáta és Szűcs Ákos személyében most már olyan híres és eredményes versenyzőkkel edzhetnek együtt, akik a szemük láttára lettek kiváló sportolók. A Mogyi SE Baja másik „titka” az edzői stáb (Borbély Miklós, Lenti Zsolt, Ódor Attila – a szerk.). Szerintem mi sem tudunk többet, mint más magyar edző kollégánk, mi is folyamatosan tanulunk, követjük a külföldi szakirodalmat. Annyi viszont biztos, hogy a három mogyis edző között kiváló az összhang. Nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Egymás gondolatát is ismerjük.

– Melyek a sportoló és edző Lenti Zsolt jövőbeni céljai?
– A 2006-os idényt végig versenyeztem. Akkor a szenior kategóriában Magyarországon a 2. hely volt a legrosszabb eredményem, a duatlon Európa-bajnokságon a 13. helyen végeztem. A versenyidény elején megígértem a családomnak, hogy néhány évet kihagyok a versenyzésből. Tettem ezt azért is, mert a Mikulás akkor „hozta” a kislányomat. Ám tervezem, hogy egyszer majd valamikor még versenyzek, sőt terveim szerint lesz még egy Ironman is. Edzői álmaim között szerepel, hogy Londonban az olimpiai pályán egy mogyis versenyzőért izgulhassak.

– Sportbéli egyéb nagy óhaj?
– Minél hamarabb teljesüljön Révfy Zoltán bajai polgármester sportbálon tett ígérete: kezdjék el építeni a sportuszoda mellett az 50 méteres medencét. Ez már csak azért is fontos, mert hosszú ideje az a helyzet, hogy reggelente két pályán 18 sportoló próbál edzeni.

Lőrinczi Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.