Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Bajai dzsúdó: nagy dobásra készülnek

Túl vannak már a 2006-os mélyponton. Tavaly két magyar bajnoki címet, három ezüst- és öt bronzérmet nyertek, de a diákolimpiai döntőkről is 13 érmet hoztak Bajára. Van válogatott sportolójuk és abban reménykednek, hogy a 2012-es londoni olimpián bajai cselgáncsozónak is szurkolhatunk. Andrási Barna, a Bajai Judo Club szakmai vezetője értékelte az egyesület 2007-es idényét.

– Milyen volt a tavalyi idény?
– Az értékelésben picit előrébb mennék, mert mindenképpen érdemes megemlíteni a 2006-os esztendőt. Ugyanis az a bajai cselgáncsklub egyik mélypontja, legrosszabb éve volt. Edzők jöttek-mentek, a bizonytalanságot a gyerekek is megérezték, csökkent az egyesület létszáma, anyagilag is keveset tudtunk biztosítani a versenyeztetésre. Így tehát a 2007-es idényt úgy nyitottuk, hogy ennél már csak jobb jöhet. Az eddigieknél jobban is az utánpótlás-nevelésre fektettük a fő hangsúlyt, a versenyek terén pedig azt tűztük ki célul, hogy legrosszabb esetben is hozni kell az előző évi eredményeket.

– És hogyan indult a 2007-es szezon?
– Jól. Kurityák Máté az válogató versenyeken az első és második helyen végzett, az ifjúsági országos bajnokságon pedig ezüstérmet szerzett. Itt mindössze nyolc másodpercen múlott, hogy nem ő nyert. Sajnos, később kiderült, hogy ez az ezüst Máté Európa-bajnoki részvételébe került, ugyanis végül csak az aranyérmes vehetett részt a korosztályos kontinensversenyen. Cserébe viszont a Miskolcon rendezett ifjúsági Európai Olimpiai Reménységek Versenyén bronzérmet szerzett. Ez nagyon szép eredmény. Nagy öröm volt számunkra, hogy ugyanezen a versenyen Köller Milán az 5. helyen végzett.

Utánpótlás szinten az első félévben a diákolimpiákon is szép eredményeket értünk el. A legfiatalabbak között Kozma Koppány aranyérmet nyert, Vass Antal pedig két korosztályban (diák és serdülő) nyert diákolimpiai bajnoki címet! Végül a Bajai Judo Club cselgáncsozói 13 érmet, három 5. és egy 7. helyezést gyűjtöttek be a korosztályos diákolimpiák országos döntőiben. Jól zártuk tehát az első félévet, s ez bizakodásra adott okot az idény hátralévő részére. Ám nyáron jöttek az újabb gondok. Csihi János edző visszavonult és a BJC elnöksége működésképtelenné vált. Így tehát a nyáron újjá kellett szervezni az egyesületet. Ráadásul időnk is kevés volt, hiszen augusztusban rendeztük a hagyományos nemzetközi edzőtábort. (Ez volt a tizenegyedik bajai nemzetközi cselgáncs edzőtábor, ahol hét országból mintegy 400 sportoló vett részt, és ez a rendezvény is – az előzőekhez hasonlóan – kiválóra sikeredett – a szerk.)

– Van már új elnökség?
– Sikerült a nyári akció! Nemcsak új elnökség van, de az edzői stáb is rendben van. Radics Attila irányítja a felnőttek, a juniorok és az ifjúságiak edzéseit, Rudolf Tibor a serdülök edzője, jómagam pedig a diák korcsoporttal foglalkozom. Ez az új szakmai stáb majdnem a maximális eredményt produkálta a magyar bajnokságokon. Vagyis hozta azt, ami elvárható volt. Sajnos, sérülések is gátolták az egyesületet abban, hogy még jobb eredményei legyenek, hiszen emiatt három éremesélyes versenyzőnk (Rudolf Bálint, Vass Antal és Gergity Roland) volt kénytelen távol maradni az országos bajnoki döntőktől.

– Volt előrelépés a 2006-os mélyponthoz képest?
– Volt bizony! Végvári Martin (serdülő) és Rudolf Tibor (felnőtt III. osztály) személyében két magyar bajnokot ünnepeltünk. Kozma Koppány (diák), Dedinszky Emese (serdülő) és Kurityák Máté (ifjúsági) OB-ezüstöt nyert, de volt öt országos bajnoki bronzérmünk is, ezeket Sánta György, Kurityák Máté, Rudolf Tibor, Ónodi Gábor és az ifjúsági fiúcsapatunk nyerte. Az érmek mellett sportolóink hét 5. és négy 7. helyezést is szereztek, így tavaly 21 országos bajnoki pontot gyűjtöttek össze.

– Ez sok vagy kevés?
– A körülményekhez képest ez jónak mondható. Elégedettek lehetünk ezzel a teljesítménnyel, de meggyőződésem, hogy ennél sokkal többre is képes a bajai cselgáncsklub.

– Közülük melyik a legfontosabb, legkedvesebb érem?
– A magyar bajnoki címek mellett az ifjúsági csapatbajnokságon nyert bronz kívánkozik az élre. A bajai fiú ificsapat legutóbb 17 évvel ezelőtt nyert országos bajnoki érmet! Természetesen az összes érmes helyezettünkre büszkék vagyunk, de az óriási előrelépés az, hogy van fiú ifjúsági csapatunk. És ez a csapat nem akármilyen!

– Jelenleg kik a Bajai Judo Club válogatottjai?
– Végvári Martin és Dedinszky Emese vesz részt a Héraklész-programban, a bajaiak közül ők ketten a kiemelt korosztályos válogatott tagjai. Reményeink szerint ez a létszám idén tavasszal négy-öt főre bővül, és így minden korosztályban lesznek válogatott sportolóink.

– Milyen a Bajai JC jelenlegi helyzete? Megbecsülik a városban a cselgáncsozókat?
– Igen. Sokat köszönhetünk a bajai embereknek és az önkormányzatnak. Ismertségünk és elismertségünk nyilván a 40 éves múltunknak, az azóta elért jó eredményeinknek is köszönhető. Baján a cselgáncs az egyik olyan sportág, melyet a szülők ismernek és keresnek, ha sportolni irányítják a gyereket. Erkölcsileg kiváló az elismerésünk. Az újjáalakult elnökség pedig olyan anyagi feltételeket próbál teremteni, melyek biztosíthatják hosszú távú terveinket. Komoly céljaink vannak a következő négy évre. Szeretnénk az egyesület sportolóinak létszámát duplájára emelni, minden korosztályban legyen válogatott versenyzőnk, és nagyon reméljük, hogy bajai cselgáncsozó is rész vesz majd a 2012-es londoni olimpián. Ezekhez a tervekhez kell az elnökségnek előteremtenie a pénzügyi feltételeket.

– A Bajai Judo Club arra készül, hogy Pekli Mária után újabb olimpikont adjon Bajának és Magyarországnak? Kiről van szó?
– Hammer Erik az a sportoló, akivel hosszú távra és olimpiára tervezünk! A tavalyi idény második felében hazajött Kecskemétről, de amikor elkezdte az olimpiai felkészülést, sajnos, megsérült, és emiatt kénytelen volt kihagyni a 2007-es idény hátralévő részét. Vele az idei terv, hogy szerezze meg a válogatott kerettagságot és nemzetközi versenyeken (Bécs, Prága) kell szerepelnie. Kurityák Máté idén vált korcsoportot, junior lesz, de majd a felnőtt versenyeken is indulni fog. Bedobjuk a mélyvízbe. Köller Milánnál az ifjúsági Európa-bajnokságra való kijutás, Végvári Martinnál pedig a júniusi cselgáncs Világkupa-szereplés a fő cél. Jó évet várok a bajai cselgáncsozóktól.

Lőrinczi Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.