Menu

Tekintélyt parancsoló fölény

Öt arany, 5 ezüst és 3 bronz a bajai dzsúdósok horvátországi mérlege. Baja horvátországi testvárosa, Labin meghívására a bajai cselgáncsozók húszfős csapattal vettek részt a helyiek által rendezett nemzetközi versenyen. Népes volt a mezőny, négy ország (Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Magyarország) mintegy 350 versenyzője lépett tatamira Labinban, s a 10 éves korcsoporttól a felnőttekig minden korosztály számára rendeztek meccseket.

A legkisebbek között (a 10 éves korosztályban) szokatlan módon csak földharcban zajlott a verseny. Az egész mezőny legnépesebb súlycsoportjában (fiú 34 kg, 22 induló) két bajai cselgáncsozó indult. Kapitány Bálint négy győzelemmel és egy vereséggel a 3. helyen végzett. A másik versenyzőnek, Perger Dávidnak sajnos nem sikerült bejutnia a vigaszágra. A lányoknál a 27 kg-os súlycsoportban Andrási Emmának csak egy ellenfél jutott, akin négyszer is ippont érően fogott be leszorítást, s így első helyen végzett.

Az 1996-97-ben született fiúknál a 30 kg-os súlycsoportban Zsellér Martin csak a döntőben szenvedett vereséget. A harmadik győzelemhez is közel állt, de végül a hosszabbításban alulmaradt. Nem így járt viszont Vancsura Bodó, aki a 42 kg-osoknál mindhárom mérkőzését megnyerte, s a döntőbéli hosszabbítás után győztesen hagyta el a tatamit. Vass Balázs (46 kg) egy győzelemmel és két vereséggel az 5. helyen zárt. Az 55 kg-osok versenyében Kozma Koppány nagyon bíztatóan kezdett, a nagyobb övfokozatú ellenfelét válldobás után ipponnal verte. Sajnos a második mérkőzésére már nem tudott kiállni, mert rosszul lett. Ebben a súlycsoportban még is egy éremmel vigasztalódhattunk, mert a másik ágon Sánta György 3. helyen végzett.

A serdülő korosztály 50 kg-os súlycsoportjában három bajai dzsúdós került az elődöntőbe. Sas Máté nagy csatában verte meg György Richárdot így akkor már volt egy biztos bajai döntős. A másik elődöntőben Vass Antal – szintén nagy küzdelemben – győzedelmeskedett, majd végül a döntőt is megnyerte. György Richárd a harmadik helyért vívott csatában vereséget szenvedett, de élete első versenyén nagyon szépen mozgott, ami biztató a jövőre nézve.

Az 55 kilogrammosoknál is volt bajai csata, de sajnos csak a kisdöntőben, az elődöntőben ugyanis mindketten kikaptak. Kettejük párharcából végül Vancsura Bendegúz került ki győztesen, ő szerezte meg a bronzérmet Hidasi Milán előtt. Végvári Martin (66 kg) a horvátországi versenyen végig nagyon látványosan és szépen dolgozott. Két győzelem után aranyérmet akasztottak a nyakába. Martin egy korosztállyal feljebb is elindult, ahol a döntőig menetelt, de ott a végére már nem maradt erő. Az újabb bajai érdekeltségű nagydöntő a 73 kg-osoknál jött össze, itt ugyanis Husti Ákos is, Köller Milán is simán, két-két győzelemmel masírozott a fináléig. Az aranycsatát ezúttal Köller Milán nyerte meg.

A felnőtteknél Rudolf Tibor – edzői teendők mellett – 81 kg-ban versenyzett, s végül a második helyen végzett. A bajai cselgáncsozók labini mérlege: 5 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzérem, valamint három 3. és három 5. helyezés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.