Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Európa legdélibb fjordja

A helybéliek úgy tartják, hogy a Kotori-öböl a világ legszebb partszakasza. Ezen persze lehet vitatkozni, de az kétségtelen: Európa legdélibb fjordja a legfontosabb turisztikai célpont Montenegróban. A négy részre tagolódó öblöt hatalmas, meredek hegyek szegélyezik. A tenger égszínkék, ezen a részen olyan naplementét láthattok, hogy soha nem felejtetik el! A Kotori-öböl kis településein újabb és újabb szállodák épülnek, hiszen egyre több turista érkezik ide. A tengerpart vadregényes, a romantikát kedvelőknek ez előny, a kényelmet keresők azonban sokat bosszankodhatnak a rossz minőségű utakon. A tengerpart látványa viszont kárpótol mindenkit.

szállásfoglalás: MontenegróKotorBudva

A fekete hegy

A Montenegró név azt jelenti, hogy fekete hegy. Itt emelkednek a Dinári-hegység legmagasabb csúcsai. Fenyőerdők, folyóvölgyek váltják egymást. A Tara-kanyon a világ második legmélyebb kanyonja, az amerikai Colorado-kanyon után. Ennél is gyönyörűbb azonban a több mint ezer méter magasan található Biográdi-tó. Egy 5400 hektáros terület közepén található, minden oldalról sűrű erdő szegélyezi. A hatalmas fák 400-500 évesek. Mivel kevés az idelátogató turista, ezért háborítatlanul élvezhetitek a nyugalmat. Montenegróban található a Balkán-félsziget legnagyobb tava, a Szkadari-tó is. Noha Európában járunk, mégis láthattok itt pelikánokat. Az Albániával közös határvidéken olyan egzotikus madarak élnek, hogy olybá tűnik, mintha az amazóniai őserdőben járnátok.

A legifjabb ország

Alig több mint egy évvel ezelőtt, 2006. május 21-én rendezték meg azt a népszavazást, amelyen Montenegró polgárai arról döntöttek, hogy függetlenné váljanak-e Szerbiától. Szoros volt a voks eredménye. A megegyezés szerint több mint 55 %-nak kellett arra szavaznia, hogy önálló ország legyen Montenegró. Végül a lakosok 55,5 %-a döntött így. A különválást 2006. június 12-én ismerték el. A terület már az őskortól kezdve lakott volt, az időszámításunk előtti évszázadokban az illírek alapítottak itt államot. Aztán a rómaiak kebelezték be a vidéket. Dalmácia provincia részeként utak épültek, vízvezeték-hálózatot hoztak létre. A Római Birodalom bukása után szlávok telepedtek meg a területen, majd szerb családok vették át a hatalmat. A törökök azonban hamar megtörték az ellenállásukat, és a mai Montenegró az oszmán birodalom része lett. Végül 1878-ban vált független állammá Crna Gora. A XX. század elején előbb önálló királyság lett, majd a szerb-horvát-szlovén királyság része. 1929-től Jugoszláviához csatolták. A délszláv háború után előbb Kis-Jugoszlávia része, majd egyre több önállóságot kaptak a szerbektől, és ma már önálló állam Montenegró. 680 ezren élnek itt, az élet központja a tengerparti településeken kívül Podgorica, ahová a Malév is közvetlen járatokat indít Budapestről.

A turizmus forradalma

Tíz évvel ezelőtt Montenegróba még csak pár százezren utaztak. Tavaly már nagyjából egymillió vendég érkezett. A külföldi országok közül Magyarország az egyik legfontosabb beruházó Montenegróban. A magyar vállalatok szállodákat építenek, panziókat kezdenek el üzemeltetni. Nagyon sok turista a montenegrói látogatást összeköti egy albániai kirándulással, hogy a kevésbé ismert Adria-partvidéket is felfedezzék.

Kis Róbert Richard

AJÁNLAT: szállásfoglalás MontenegróKotorBudva

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.