Menu

Emlékezetes tornán 6. lett a Baja-Újváros

Ez országos döntő volt a javából! A házigazda Baja Újvárosi DKSE a 6. helyen zárta az április közepén Baján rendezett négynapos tornát, a női kosárlabda junior országos bajnokság 2007-2008-as országos döntőjét. Az aranyérmet a pécsi kosaraslányok kapták.

Nagypál Gábor edző – aki egyben a rendezvény egyik főszervezője volt – így értékelte saját csapata teljesítményét és az országos döntőt:

– Akik kint voltak a Pósta-csarnokban és látták a mérkőzéseket, biztos élvezték a torna minden pillanatát. Fantasztikus volt a hangulat, olykor a régi BSK-meccsekéhez hasonlított. Ehhez hozzájött az is, hogy a bajai csapat is jól szerepelt, két meccset nyertünk, és kis szerencsével ötödikek is lehettünk volna. Ezzel gond egy szál sincs, hiszen a torna előtt is abban reménykedtünk, hogy nagy eredmény lesz, ha az 5-6. helyezések valamelyikét sikerül majd megszereznünk. Ez összejött. Bár így utólag az is elmondhatjuk, ha a másik csoportban játszhattunk volna, akkor a legjobb 4 közé is bekerülhettünk volna.

Az országos döntő mérkőzésein nem sikerült elérnünk a Kecskemét elleni döntőbe jutásért mutatott formát. Katona Zsófia vezérletével így is jól működött sérülések sújtotta csapatunk. Az első három meccsen ő és Szöllősi Boglárka szerepelt jól, majd a másik két meccsen mellettük Kovács Dóra, Kőhl Alexandra és Theodoreán Alexandra is hasznos játékkal járult hozzá a sikerhez. Szerkezeti gondjaink voltak, irányító nélkül kellett végigjátszanunk a tornát. Kőhl vállalta be ezt a munkát, nem okozott csalódást. A csereként pályára kerülők is sokat segítettek a csapaton, így tényleg a közös munka eredménye a 6. hely. Szerintem méltán lehetünk büszkék erre az eredményre! Játékosaim még sok szép sikert hozhatnak a városnak az NB I-es szerepléssel.

A rendezésre visszatérve: emlékezetes, kitűnően megrendezett tornát akartunk, és az élmények, valamint a visszajelzések alapján elmondhatom, hogy hangulatos, magas szinten rendezett volt a bajai női junior döntő. A résztvevő csapatok és a szövetség vezetőinek is ez a véleménye. Eddig is szerettek Bajára jönni a jó döntők és a finom halászlé miatt, ezek után pedig még gyakrabban jönnének. Örülünk, hogy valóban kosárünnep volt a bajai országos döntő, s az idelátogatók tényleg Baja és egyesületünk jó hírét vitték mindenfelé az országban.

Nagyon köszönjük mindenki segítséget, a szülői munkaközösségnek, elnökségünk tagjainak, a bajai önkormányzatnak, támogatóinknak és még sokan másoknak, akik segédkeztek, hogy ismét egy emlékezetes kosárlabda országos döntőt rendezzünk Baján, mondta Nagypál Gábor.

Lőrinczi Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.