Menu

Püspöki Patrik diákolimpiai ezüstérmet nyert

Diákolimpia országos döntő, Pécs. A Bajai Birkózó Club számára kifejezetten jóra sikeredett a pécsi döntő. A bajaiak két korcsoportban is érdekeltek voltak: kötöttfogásban diák I-ben Püspöki Patrik, míg szabadfogásban a serdülők mezőnyében Várhelyi Kristóf és Bócsa Róbert képviselte a klub, a város és iskolája színeit. & A bajaiak eredményei, kötöttfogás, diák I. korcsoport 38 kg: 2. Püspöki Patrik. Szabadfogás, serdülők, 38 kg: 5. Várhelyi Kristóf, 66 kg: 6. Bócsa Róbert.

Szász Endre edző: – Püspöki Patrik szereplésével kapcsolatban voltak igazán komoly reményeim. Patrik Gelencsér Barnabással (Budapesti Vasas) kezdett és az első menetben könnyedén, tussal verte ellenfelét. Ezután a székesfehérvári Járfás Dániellel került. A két versenyző nem bírt egymással állásból és a kötelező lenti helyzetből sem, a szabályok szerint ilyenkor a korong dönt: mindkét menetben ellenfélenek kedvezett a szerencse, így Patrik pontozásos vereséget szenvedett. Ezután szerencsére melléje szegődött a szerencse. Gelencsér tussal verte Járfást, s ez bizony a bajai birkózónak kedvezett, tehát végül Püspöki Patrik lett első a csoportban. A nagy öröm után következhetett a döntő, ahol a zalaegerszegi Tompa Dániel várt a bajai birkózóra. Patrik hiába dobott egy gyönyörű szaltót ellenfelén, sajnos ez kevésnek bizonyult, s a két menetben végül pontozásos vereséget szenvedett. Püspöki Patrik ezüstérmes lett az év egyik legnagyobb versenyén.

Várhelyi Kristóf is derekasan helyt állt, ő több nagy csata után az 5. helyen végzett. Bócsa Róbert ezúttal orosházi ellenfele legyőzése után is csak a 6. helyet tudta megszerezni. A diákolimpia országos döntője után a súlyával is küzdő Bócsa Robival úgy döntöttünk, hogy a május közepi országos bajnokságon az 59 kilogrammos súlycsoportban fog indulni. Remélem, hogy az egy súlycsoporttal lejjebb való szereplése után már a Robihoz méltó jobb eredményekről is lehet írni – zárta beszámolóját Szász Endre edző.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.