Menu

Aranyat érnek a bajai fiúk!

Ismét kosárlabda ünnepre készülnek a bajaiak! Április elején egy nagyon sikeres női junior országos döntőnek adott otthont a Sugovica-parti város, ezekben a napokban (május 22-25.) pedig fiú kadett országos döntő lesz Baján az MNÁMK Sportcsarnokban. Egy különbség azért mégiscsak van a két torna között. Míg a lányoknál arra volt reális esély, hogy a továbbjussanak csoportjukból, addig a kifejezetten erős bajai fiú kadettcsapat esetében éremért lehet majd szurkolni! Néhány nappal a hazai rendezésű döntő előtt Pálkerti Tamással, a Bajai Bácska kadett sikercsapatának edzőjével beszélgettünk az eddigi szereplésről és a döntőbeli vágyakról, reményekről.

– Hogyan szerepelt a Bajai Bácska ebben a bajnokságban?
– Nehéz akadály eddig igazából nem is volt, minden meccset megnyertünk. Ez a győzelmi széria játékosállományunk, valamint ellenfeleink ismeretében nem meglepő, hanem elvárható volt.

– Mióta irányítja ezt a csapatot?
– Hat éve vagyok az edzőjük, eddigi gyermek és serdülő korosztályban is bajnoki nagydöntőt játszottunk. Van két bajnoki ezüstérmünk, és úgy tűnik, hogy most érett meg a csapat egy igazán nagy sikerre.

– Mi történt az alapszakaszban?
– Általában 15-18 pontnál nagyobb különbségű győzelmeket arattunk. Jó dolog sokat nyerni, de ebből majd azért lehet baj, mert eddig nem voltunk rákényszerülve a szoros mérkőzésekre. Ám az országos döntő, főleg a kiesés szakasz mindig más. Ott lehetnek majd kemény meccsek, s ezekre alaposan fel kell készülnünk, nagyon kell koncentrálnunk és egy pillanatra sem szabad kiengednünk.

– Azért jó csapat ám ez a kadett Bajai Bácska…
– Négy válogatott játékosunk van: Koller Tamás, Délity Bence, Franczva Ádám és Pongó Martin. Hatalmas dolog a bajai férfi kosárlabdasport számára, hogy a spanyolországi nemzetközi tornán a négy bajai válogatott kosaras közül három mindig bekerült a kezdőcsapatba!

– Mit remél a Bácska a május 22-25-i bajai fiú kadett országos döntőtől?
– Az ország legjobb 8 kadettcsapata négy napon keresztül küzd majd az érmekért. Mit remélünk? A lehető legjobb szereplést! Például az esetben sem lesz baj, ha véletlenül vereséget szenvedünk egy nálunknál jobb csapattól. Az élet akkor is tovább fog menni, és mi ezután is azon dolgozunk, hogy ezek a nagyon tehetséges bajai fiúk kiváló kosárlabdázókká váljanak. A bajai országos döntőn természetesen jól akarunk szerepelni, szeretnénk továbbjutni a legjobb 4 közé. Onnantól kezdve már csak a csapatok pillanatnyi formája dönt. Viszont az is biztos, hogy nagyon reménykedünk egy érmes helyezésben!

Lőrinczi Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.