Menu

A bajai halászlének nincs párja!

Baja városa idén már 13. alakalommal rendezi meg – a már országhatárainkon túl is népszerű – fesztiválját, de először rendez országos karikatúra pályázatot. Minden év július második szombatján megrendezett ünnepség a bajai halászlé dicsőségét hirdeti a városba érkező százezres gasztroturista legnagyobb örömére. A méltán népszerű fesztivál a bajai ember tehetségét, vendégszeretetét, természet- és vízimádatát és nem utolsó sorban országosan első halfogyasztását is népszerűsíti. Az év ezen szakában a város főterén és környékén csaknem 2000 bográcsban rotyog – nyílt tűzön – a világhírű bajai halászlé. Így hát a Halfőző Fesztivál napján megnyíló karikatúra kiállítás témája sem lehet más, mint: “A bajai halászlének nincs párja!”

(Megjegyzés: a bajai halászlé az országos átlagtól eltérően nem passzírozva, egyfajta alaplevelet főzve készül. A bográcsba egyszerre kerül a hal, a hagyma és a víz. A forráskor pedig a paprika és egyéb ízesítők. Az elkészült levelet pedig gyufatésztával – családi vagy baráti körben – fogyasztjuk és finom vörösborral sűrűn öntözgetjük.)

1.) Minden alkotótól maximum 3 db eredeti pályamunkát várunk A/4-es vagy A/3-as formátumban, technikai megkötöttség nélkül. (A munkák hátoldalán kérnénk feltüntetni a pályázó nevét és elérhetőségeit.)

2.) A beérkező pályamunkák határideje: 2008. július 07.

3.) Posta cím, melyre a munkákat várjuk:
HALFIRKA
Kelemen István
6500 Baja, Bajza József u. 19. sz.

4.) Érdeklődni a pályázattal kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken lehet:
telefon: 20/426-58-82
e-mail: grafikuskelemen@freemail.hu

5.) A pályázat témájával kapcsolatban az alábbi weboldalak nyújtanak segítséget:
www.bajainepunnepely.hu
www.bajavaros.hu

5.) A kiállítás megnyitója 2008. július 12.-én szombaton, a Halfőző Fesztivál napján lesz.

6.) A szervező fenntartja jogát a pályamunkák szabad felhasználására, promóciós célokra. (pl. a kiállítás anyagának megjelentetése a Puncs szórakoztató kéthetilapban ill. a helyi médiumokban)

7.) A kiállítás anyagát a környező városokban is kiállítani kívánjuk, ehhez is kérjük a pályázók hozzájárulását.

8.) Terveink szerint a rendezvényt évente megismételnénk a Halfőző Fesztivállal párhuzamosan, főszerepben a hallal. Éppen ezért létre kívánunk hozni egy állandó kiállításhoz szükséges anyagot, mely minden évben a karikatúra pályázatra épülne. Konkrétan: elképzelésünk szerint a helyezettek munkája mindenképpen e bázis anyagát képezné, továbbá megtiszteltetésnek vennénk, ha minden alkotó egy-egy rajzát felajánlaná a pályázati anyagából.

9.) Díjaink:
Fődíj: bruttó 100.000 Ft Baja város Polgármesterének felajánlásából
I. helyezett: Blaupunkt GPS navigációs rendszer, 50.000 Ft értékben a Puncs szórakoztató kéthetilap felajánlásából, valamint szerződési ajánlat és publikálási lehetőség a lapban
II. helyezett: 50.000 Ft értékű vendéglátás a nemesnádudvari Etsberger család borospincéjében (6 fő részére 2 éjszakás elhelyezés, mindkét este bórkóstolással egybekötött vendéglátás)
III. helyezetT: bruttó 30.000 Ft a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet felajánlásából

Különdíj I-II.: 20-20.000 Ft-os vásárlási utalvány, mely a bajai Cserba Optikában levásárolható
Különdíj III.: 20.000 Ft értékben meglepetés könyvek a szegedi Szukits Könyvkiadótól
Különdíj IV.: 18 l-es zománcozott bogrács háromlábbal (10.000 Ft értékben) Szwoboda István bajai bográcskészítő felajánlásával

Minden pályázónak jó munkát és sikeres részvételt kívánunk!

Éljenek a halak!

A rendezvény további szponzorai: Smaragd Faiskola, Baja; Szecso Kft. Papir-írószer Szaküzlet, Baja; Kulisics László üveges, Baja; Gombóc Artúr Fagyizó, Baja. Köszönjük támogatásukat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.