Menu

Vörösboros halászlé

Hozzávalók: 2 kg vegyes hal, 15 dkg vöröshagyma, 1 közepes nagyságú burgonya, só, 1 nagy paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 púpozott evőkanál pirospaprika, 1 szárított paprika, 1 dl vörösbor.

A halakat megtisztítom, kibelezem. A nagyobb halak fejét, farkát levágom és fazékba teszem. Hozzáadom a tisztított, apróbb halakat, a durvára összevágott hagymát és a burgonyát, 2 liter vizet ráöntve alaplevet főzök. (Addig forralom, amíg a halhús a csontokról magától le nem válik.) Ezután leszűröm és fakanállal átnyomkodom szűrőn az egészet. A halakat felszeletelem, megsózom, majd az alap-lébe teszem. Hozzáadom a karikára vágott paradicsomot, a kicsumázott zöldpaprikát, a pirospaprikát, a szárított paprikát és kevés sót.

Körülbelül 20 percig főzöm takaréklángon. Mielőtt kész, beleöntöm a vörösbort is, és készre forralom.

Forrás: Horgász Világ

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.