Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Duna-menti halászlé

Hozzávalók (kb. 6-8 személyre): 1 db másfél kilós ponty, 2 db keszeg, 2 db törpeharcsa (csak ha hozzájuttok) vagy 4 keszeg, 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva, 1 gerezd fokhagyma zúzva, 1 db kis paprika, 1 db kis paradicsom, só, bors és egy evőkanál édes tört paprika.
 
Részletes leírás azoknak, akik most kezdik a mesterséget:

A halakat bontsd ki. Válaszd el a fejet a törzstől. A pontyfej törzshöz kapcsolódó pontján van egy sárgás fogszerű csontkinövés, az a keserűfoga. Egy erős pengéjű kés élét feszítsd a fej felőli aljához és üss rá a húsklopfolóval a kés fokára. Meglepően könnyen leválik. A csarnokban vett fejben is többnyire benne van még vagy az egész, vagy csak a fele. Szedd ki a kopoltyúk alól a piros redőket, mert ezek is keserűvé teszik a levet.

A törzsről vágd le kevés hússal a farokuszonyt, éles késsel és kalapáccsal távolítsd el egyéb uszonyait és jól megsikálva a kettévágott fejjel tedd a bogrács vagy a lábas aljára. Szórd meg a finomra vágott vöröshagyma felével és add hozzá az összezúzott fokhagymát. Erre rakd rá az apróhalakat, amiket éppen úgy, mint a pontyot, megtisztítottál. A nagyobbakat vágd kettőbe-háromba.

A halat egészben kell megmosni, már felbontás után nem illik. A halászok azt tartják, elmegy az íze. A feldarabolt halak alatt összegyűlt levet is a bográcsba-lábasba öntik. Most következik a hagyma másik fele. Tedd hozzá a feldarabolt paradicsomot és paprikát. (Elhagyható, ha nem szeretitek.) Öntsd fel annyi vízzel, amennyi kétujjnyira ellepi a lábasban levőket. A bogrács alatt nagy lánggal égjen a fa, a lábas alatt a gáz/villany nagy fokozaton álljon. Így gyorsan fölforr. A halalapot addig kell főzni, amíg foszlani kezd a halakról a hús. Ekkor tedd bele a tört pirospaprika felét – mindig odaszórva, ahol éppen a legjobban forr. Adj bele egy kávéskanál sót.

Ne keverd, csak forgasd meg a az edényt. Az alján levő csontos részek nem hagyják leégni a benne levőket. Amikor a paprika átszínezte a bogrács tartalmat és a hagyma már nem ismerhető fel első pillantásra, óvatosan rakosgasd bele a felszeletelt pontyot a forrásban levő lébe. Főzd még 15 percig, majd tedd bele az ikrát/tejet, a megmaradt törött paprikát. 15 perc főzés után kóstold meg, és ha kell, ízesítsd a család ízlése szerint.

Biztos lehetsz, elkészült, ha a gőz fölé tartod a tenyered, majd összezárod, és kinyitáskor úgy érzed, ragad. Az erős paprikát ne főzd bele, mert a forrásban levő víz könnyen kidurrantja és a gyerekek már nem biztos, hogy ehetnek belőle. Add külön tányéron melle. Ha maradna belőle lé, azt szűrd le egy lapos tálkába és tedd hűvös helyre. Megalszik, mint a rendes kocsonya (ha elég apróhal volt benne). Pirítós kenyérrel finom reggeli.
 
A gyufatészta, ami elmaradhatatlan a dunai halászlé mellől:

1 db 7 dkg-os tojás, egy mokkáskanál olívaolaj – vagy víz, 1/2 mokkáskanál só, valamint kb. 1,8-2 dl liszt. Ha a tojás nagyobb, lehet, hogy egy kicsivel több lisztre lesz szükség. Ha kézzel készíted, akkor a tojást verd fel az olajjal/vízzel és sóval. Fokozatosan add hozzá a lisztet. Jó kemény tésztát gyúrj belőle. Ha robotgépedben van késes keverő (A Braun merülőmixer húsdarálójában pont egy tojásnyi tésztát lehet „gyúrni”), akkor üsd a tojást a kehelybe, öntsd hozzá az olajat/vizet, sózd meg és szórd bele a liszt kétharmadát. A visszatartott lisztből adj hozzá apránként annyit, amíg a kívánt keménységű tésztát el nem éred. A tésztát mind a két esetben folpackban, vagy légmentesen záródó edénykében pihentesd 20 percig. Ezután nyújtsd ki kb. 1,5-2 mm vastagra, hagyd szikkadni és csíkokra vágva, majd egymásra helyezve 2-3 csíkot, vágd ugyanolyan szelesre, mint a tészta vastagsága. Sós vízben főzd ki és leszűrés után adagold a tányérokba. Erre merd rá a levet és tedd a közepére a halszeletet. Nálunk ez a kedvelt változat. Minden háznál más változatot készítenek.

Forrás: Receptmánia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.