Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Országos Hallakomák Versenye: Baján a hal körül forog a világ

Micsoda meglepetés! Megint halászlét főznek Baján! Ám ezúttal nem csak főzik halászlét, de sütnek is halat, sőt, halpörköltet is készítenek. Erre idén szeptember 27-én kerül sor, ekkor rendezik meg ugyanis a bajai Petőfi-szigeten II. Véndió Országos Hallakomák Versenyt.

A tavalyi Országos Hallakomák Versenye eredményhirdetéseA hallakoma szervezői Bajára várják a Magyarországon rendezett kistérségi és regionális főzőversenyek díjazottjait, de mellettük amatőr és profi szakácsmesterek is kedvük szerint süthetnek-főzhetnek. A bajai hallakoma napján nem csak eszem-iszom és dinom-dánom vár a résztvevőkre: a programban szerepel kiállítás dr. Solymos Ede csodálatos halászati fotógyűjteményéből, szakmai előadások a halról, de csónak (bárka) szépségverseny, mézbirkózás és borkóstolás is lesz. Száj nem maradhat szárazon!

A II. Véndió Országos Hallakomák Verseny egyik szervezőjével, a Bajai Halkommandó oszlopos tagjával, az első tizenkét Bajai Halászléfőző Népünnepély egyik főszervezőjével, Martonosi Attilával beszélgettünk.

– Milyen tapasztalatokat szereztek a tavalyi országos hallakomán?
– Rengeteg pozitív élményt szereztünk. Mivel ez volt az első rendezvény, nagyon oda kellett tennünk magunkat, hogy minden jól sikerüljön. Elfáradtunk, de megérte, hiszen az embereknek nagyon tetszett az első Véndió Országos Hallakomák Versenye. A rendezvény helyszíne is ideálisnak bizonyult: Baja belvárosában, a Petőfi-szigeten, a Véndió étterem melletti téren. Már tavaly látszott, hogy ki fogjuk nőni a területet, ezért e téren idén lesznek apró változtatások, szellősebb lesz az elrendezés, néhány kapcsolódó program pedig más helyszínre kerül.

– Az idei hallakoma miben lesz más, mint a tavalyi?
– A rendezvény szerkezetében ugyanaz lesz, mint tavaly. Erősíteni szeretnénk a szakmai részt: a Türr István Múzeum munkatársainak segítségével kiállítást rendezünk, az idén tavasszal elhunyt neves néprajzkutató, dr. Solymos Ede csodálatos fotóanyagából válogatunk. Az Országos Hallakomák Verseny délelőttjén több előadás is lesz az Ifjúsági Házban. Fő téma a hal, mint szimbólum. Ám ez még nem minden! A kiállítás és konferencia mellett csónakszépségverseny is lesz. Mivel Baja nem csak a halászlé fővárosa, hanem a vizek és az ízek városa is, és régen – ugyebár – a halászlét csónakban, bárkában főzték, egyértelmű volt, hogy a hallakomák versenyéből a csónakok szépségversenye sem hiányozhat! Természetesen idén sem maradhat el a borkóstolás, és ami meglepetés, lesz mézbirkózás is.

– Milyen halételek készülnek a versenyen?
Akárcsak tavaly, a résztvevők idén is négy kategóriában mutathatják be főzőtudományuk fortélyait: bajai halászlé, egyéb halászlé, halpörkölt és sült hal kategóriában fognak versenyezni a Petőfi-szigeti országos hallakomán. A tavalyi tapasztalatokból kiindulva várható, hogy ezen a rendezvényen is ízcsiklandó ételek kerülnek majd terítékre.

– Hogyan bírálnak?
– Halászlé esetében a színt, a küllemet, az állagot, az ízt, az illatot, a halhús ízét és konzisztenciáját, valamint az összbenyomást pontozzuk. Pörkölt és sült kategóriákban az ötletet, a témaválasztást, az étel tálalását, illatát, ízharmóniáját, fűszerezését és az összbenyomást értékeli a zsűri.

– Idén is pénzdíjas lesz a Véndió Országos Hallakomák Versenye?
– Igen. Most is díjazni fogjuk a legjobbakat: az első három helyezett – kategóriánként – 50 ezer, 30 ezer illetve 20 ezer forint pénzdíjazásban részesül.

– Kik vehetnek részt a hallakomán?
– Bajára várjuk a Magyarországon rendezett helyi, kistérségi és regionális főzőversenyek díjazottjait, de amatőr és profi szakácsmesterek is indulhatnak. Érdekesség, hogy ebben erősödni látszik a nemzetközi jelleg: ebben az évben már nem csak Szlovéniából, hanem Erdélyből és Szerbiából is várunk versenyzőket.

Lőrinczi Csaba

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK ÉS LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:
Az Országos Hallakomák Versenye Baja 2008 versenykiírása
A bajai országos hallakoma versenykiírása letölthető formátumban (pdf)
Nevezési lap az Országos Hallakomák versenyre (pdf)
A bajai országos hallakoma programja letölthető formátumban (pdf)
A bajai csónak szépségverseny kiírása
A csónak (csikli) szépségverseny kiírása letölhető formátumban (pdf)
A csónakszépségverseny nevezési lapja (pdf)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.