Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

A téli olimpia sportágai: síelés

Ha már minden felszerelésed megvan ahhoz, hogy végig száguldj egy jó nagy lejtőn, akkor már csak azt kell kiválasztanod, hogy melyik síelési formát szeretnéd kiprobálni. Három fő típusból választhatsz: az alpesi síelés, az északi síelés, és a biatlon közül. De hogy még mindig ne legyen olyan könnyű a dolgod, ezeken belül is vannak alkategoriák.

Az alpesi síeléshez tartozik a lesiklás, az óriásműlesiklás, a szuper-óriásműlesiklás és az alpesi összetett. Az észak síelésben választhatod a sífutást, a síugrást és az északi összetettet. S ami talán a legizgalmasabb a biatlon, ami a sífutás és céllövés kombinációja.

Ezek után pedig következzen néhány technikai adat. Nem mindegy ugyan is, hogy az egyes versenyszámoknál pl. milyen sílécet használ a síelő. Az alpesi lesiklásban használatos léceknél vigyázni kell, nehogy összeverjük vele a bokánkat, mert az fájdalmas tud lenni, ugyanis ennek a szélén fém él található. Ez azt a cél hivatott szolgálni, hogy az ember a kanyarban is egyensúlyba tudjon maradni. A lesiklóléc merevebb és nehezebb, mint a többi alpesi versenyszámban. A műlesiklólécek rövidebbek és fordulékonyabbak. A sífutásnál használatos lécek keskenyek és könnyűk, s csak a sportoló lábujjainál rögzítik a kötést, hogy a sarok meg tudjon emelkedni futás közben.

Most már tisztában vagyunk a különböző sílécek fontosságával, jöhetnének a síbotok, de nem érdemes rájuk túl sok szót fecsérelni. A lényegét mindenki ismeri, hiszen azt a célt szolgálja, hogy a egyensúlyba tartsa a versenyzőt a pályán. Ha már te is profi vagy a síelésben, kiprobálhatod a műlesiklást, s még versenyezhetsz is a szülőkkel. De még mielőtt neki rugaszkodtok, nem árt néhány dolgot tudni. A lesiklásban az a lényeg, hogy minél gyorsabban végig haladj a kapukkal szegélyezett pályán. A versenyzőnek legalább fél pár léccel kell a célba érkezni. A kapuk feladata az útirány megjelölése és a versenyzők sebességének fékezése. A műlesiklás abban különbözik az előző lesiklástól, hogy itt két pályát kell teljesíteni, és annak összetett eredményéből kerül ki a győztes.

Különbség még az is, hogy az óriásműlesiklásban kettő, míg a szuper-óriásműlesiklásban egy futamot rendeznek. Persze beszélhetnénk a pályák közötti szintkülönbségekről is, de ez már túl sok adatot jelentene. Elég annyit tudni, hogy a nők és a férfiak nem ugyanazon a szintű pályán suhannak végig.

Ezek után pedig felcsatolhatod a lécet, s meghódíthatod bármelyik pályát. De az olimpiai részvétellel még nem árt várni egy kicsit.

További információk és szállásfoglalás a Startutazáson! Kattintson ide!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.