Menu

Vízummentesen Amerikába – pelikan.hu hasznos infók

Ahogy a pelikan.hu híreiben már említettük, november 17-től Magyarországról is vízummentesen utazhatunk az USA-ba. És higgyék el, hogy vízum nélkül, valamint a pelikan.hu repülőjegy kínálatával ez még sosem volt egyszerűbb.

Hogy konkrét példával is szolgáljunk, Bostonba akár már 143.000 Ft-tól is eljuthat. Bár, ahogy azt már biztosan jól tudják, Pelikán mindig azt tanácsolja, hogy az indulás időpontja előtt a lehető leghamarabb foglalják le repülőjegyüket, hisz az indulás időpontja és a repülőjegy ára szorosan összefüggenek egymással.

Azonban, hogy még inkább megkönnyítsük az amerikai kiruccanást, jöjjön most néhány hasznos információ a vízummentes programot illetőleg.

Tehát november 17-től a kiutazáshoz elegendő kitölteni egy elektronikus űrlapot, ESTA (Electronic System for Authorization) névvel. Az adatlap jelenleg angol, német, spanyol és cseh nyelven érhető el, de a közeljövőben a magyar nyelvű űrlap bevezetését is tervezik. Az űrlapon olyan adatokat szükséges feltüntetni, mint a név, születési idő, útlevéladatok, valamint a kiutazás célja.
Az űrlap elküldése után az alábbi válaszokat kaphatja:

1. Az autorizációt jóváhagyták, ami azt jelenti, hogy nem szükséges további dokumentáció.
2. Az autorizációt megállították: ez esetben a kérvény elbírálását az ESTA hivatalos honlapján kell ellenőrizinie a következő 72 órán belül.
3. Az utat nem hagyták jóvá, mely esetben vízumkérelmet kell benyújtani a nagykövetségen a kiutazáshoz.

Ezt az elektronikus nyomtatványt Ön bármikor a tervezett út előtt kitöltheti, hisz az autorizált kérelem 2 évig érvényes. A pelikan.hu azonban azt ajánlja, hogy legalább három nappal az indulás előtt töltse ki az ESTA adatlapot, hogy ha problémák merülnének fel, még legyen ideje a nagykövetséghez fordulni vízumkérelemmel.

Tehát ne habozzon, az űrlapot akár már ma is kitöltheti, a legolcsóbb repülőjegyet pedig biztosan megtalálja a pelikan.hu honlapján. November 17.-től már semmi sem állhat az útjában, hogy kiruccanjon egy jó kis amerikai vakációra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.