Menu

A csoportelsőségről dönthet a megyei rangadó

Kulcsfontosságú mérkőzés következik a női amatőr NB I Keleti csoportjának hétvégi, 11. fordulójában. A második helyen álló Kecskeméti KC a listavezető Bajai ÚKDSE-t. A tét az első hely.

Az elmúlt évben, november 8-án Baján a hazai együttes 73-62-re legyőzte a kecskemétieket. A kiskunságiaknak ez az egyetlen vereségük a most futó sorozatban, ami nem kis részben köszönhető Tóth Viktornak, a csapat edzőjének. Ő annak idején, közel másfél évtizede a női junior-válogatottat is irányította. Legjobb eredménye a fiatalokkal egy korosztályos Európa-bajnoki bronzérem volt, egy olyan együttessel, amelyben Iványi Dalma, Fűrész Emőke és Béres Tímea is helyet kapott. A bajaiak Nagypál Gábor irányításával még veretlenek a ligában.

Kiemelt jelentőségű lehet tehát a holnapi kecskeméti összecsapás, a Bács-Kiskun megyei rangadó végeredménye ugyanis akár az amatőr női NB I egész keleti csoportjának elsőségéről is dönthet.

A Nyugati csoportban három mérkőzést rendeznek a hétvégén a 14. forduló keretében. Az OSC alsóházi rangadó keretében látogat a SMAFC-hoz, míg az éllovas Vasas-Csata a negyedik NTE Ferencváros otthonában vendégeskedik. Az ötödik pozícióban található tatabányának még idegenben is illene legyőznie az utolsó előtti TFSE-t.

AMATŐR NŐI NB I:

Keleti csoport, 11. forduló:
Kecskeméti KC – Bajai ÚDKSE szombat, 16:00
MISI SC – Kiskunfélegyháza szombat, 17:00
Gyöngyösi KC – NYFSE-NYKS vasárnap, 16:00

Nyugati csoport, 11. forduló:
SMAFC-NYME – OSC szombat, 17:00
NTE-MAFC Ferencváros – Vasas-Csata vasárnap, 15:00
TFSE – Tatabánya vasárnap, 17:00

hunbasket.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.