Menu

Milyen repülőjegyeket vásárolhat a pelikan.hu oldalon?

Mai cikkünkben ismertetjük utasainkkal milyen típusú repülőjegyeket vásárolhatnak az oldalunkon, illetve mit is jelentenek azok a kifejezések, mint az egyirányú, retúr, esetleg nyitott repülőjegy. Tehát kezdjük az elejéről.

A pelikan.hu portál általában két alaptípusú repülőjegyet kínál utasainak : egyirányú illetve retúr repülőjegyet.

Az egyirányú repülőjegy, ahogy azt már az elnevezés is magában foglalja, biztosítja az utasnak, hogy az általa választott légifuvarozó eljuttatja a kiválasztott desztinációba, miközben a visszaút módja már az utas további intézkedésén múlik. A retúrjegy ezzel ellentétben biztosítja az odautat a kiválasztott desztinációba, valamint a visszautat is a kiindulási pontba.

Az utasok többségénél a legfőbb szempont a repülés időpontja, ebben az esetben figyelembe kell venni, hogy nyitott illetve zárt repülőjeggyel rendelkezünk-e, ami azt jelenti, választhatunk-e indulási időpontot vagy kötött, fix időpontról van szó.

A nyitott retúr repülőjegynél nem szükséges meghatározni a visszaút időpontját. Ez azt jelenti, hogy a repülőjegy érvényességén belül azt bármikor felhasználhatjuk a visszaútra. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy az általunk választott időpontban lesz szabad hely az adott járaton, és a visszautunk automatikusan biztosítva lesz. A pelikan.hu társaságnál csak az ügyfélszolgálaton keresztül van lehetőség nyitott repülőjegy foglalására.

Általában érvényes, hogy a nyitott repülőjegy jóval drágább , mint a visszaút dátumával ellátott zárt repjegy, amelynél ha viszont ha módosítani szeretnénk az utazás időpontját , ezt csak illeték ellenében tehetjük meg. Azonban még így, a módosítási illeték ellenére is sokkal jobban megéri zárt retúr repjegyet vásárolni, mert olcsóbb mint a nyitott. Kivételt a fiatalkorúak és diákok részére szolgáló nyitott repjegyek alkotják , melyekhez speciális, nagyon kedvező áron hozzá tudnak jutni az adott kategóriába tartozó utasok.

Mi mindent módosíthatunk a már kiállított repülőjegyen? Minden repülőjegymódosítás az adott légitársaság üzletszabályzatának van alárendelve. A feltételek az adott, konkrét repülőjegytől függenek. Általában a kedvező árú repülőjegyeknél nincs mód sem a módosításra, sem a repülőjegy stornózására. Viszont többnyire érvényes, hogy az utazás dátumát, illetve időpontját megváltoztathatjuk. A stornófeltételekkel illetve repülőjegymódosítással kapcsolatos részletesebb információért kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, vagy olvassa el a pelikan.hu üzletszabályzatában a www.pelikan.hu oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.