Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Miért éppen Alaszka?

Biztosan sokan emlékeznek még a cinikus Fleischman doktor kalandjaira. Az élvezetes sorozatból az is kitűnt, hogy Alaszkában hivatalosan nem történik semmi. Pedig de. Például ki tudta, hogy egyes vidékei síparadicsomnak számítanak, illetve hogy nem csak a hóról, olajról és a tajgáról szólnak?

Menjen Alaszkába síelni! Hangozhatna akár ez a tévék délelőtti közvetlen reklámjából is, ha épp nem mindent kibíró motorolajokat, vagy aloe verát reklámoznak. Szerencséjükre nem ebből élünk, úgyhogy nem tesszük. Fogalmazzunk úgy, hogy Alaszka kicsit kiesik az átlag magyar turistának.Így egyelőre nem is nevezhető kifejezetten népszerű üdülési célnak, viszont aki megteheti, annak mindenképpen ajánlott. A gyönyörű vidék mellett a legnagyobb USA államnak több turistacsalogató lehetősége van. A télisportok szerelmesei kiváló pályákat találhatnak itt, csakúgy mint azok, akik raftingolni, kajakozni, hegyi biciklizni, vagy túrázni jönnének. Emellett a Alaszka kiváló édes és természetesen sós vizekkel, horgászhelyekkel rendelkezik, számos, jól kiépített, vendégcsalogató szállással.

Látnivalók

Alaszkában – érthető módon – viszonylag kevés az épített örökség, inkább a természeti látnivalók dominálnak. Ugyanakkor az állam egyedi történelme miatt számos kultúra keveredett egymással. Az őslakos indián mellett természetesen az angolszász kultúrkör dominál, de jól ismert tény, hogy mielőtt az USA megvásárolta volna, Oroszországé volt a terület. Igaz ők nem nagyon tudtak mit kezdeni a területtel, csak vitte a pénzt. Ennek következtében az államok bagóért, mindössze 7.2 millió dollárért vette meg 1867-ben. Közvetlenül utána kitört az alaszkai aranyláz, búsás haszonhoz juttatva az amerikaiakat. Viszont az orosz örökség miatt, sétálhatunk egyet Novoarhangelszkben, ami ma már Sitka, láthatunk hagymakupolás templomot és cirill betűs temetőt is. A város sokak szerint a Alaszka legszebb fekvésű települése, mely a tenger és a tajga között gyönyörű környezetben bújik meg. A város környezetében számos lehetőség nyílik különböző programokra. Így indulhatunk lazachorgászatra (erre számos szálláslehetőség van), bérelhetünk kajakot, vagy mehetünk hajókirándulásra.

Az építészeti kultúra ezzel többé kevésbé ki is merült, a többi város igazából említésre sem méltó. Klasszikus amerikai kisvárosi hangulatot idéz lényegében az egész állam, egyetlen érdekesség, hogy itt nem nagyon fogsz találni felhőkarcolót. Az amerikai szexuális potenciál egyik meghatározó szegmense ide még nem ért el, de egyszer majd talán. Alaszkában járva mindenképpen érdemes a Hubbar-gleccsert felkeresni. A jégfolyam érdekessége, hogy a világon egyedülálló módon, nem csökken, hanem az 1895-ös felfedezése óta éppenhogy növekszik a területe. Emellett ráadásul Észak Amerika legnagyobb gleccsere. Gondolhatjuk, hogy ezt a címet nem fogják tőle elvenni még sokáig.

A kulturális értékeket keresők mindenképpen keressék fel Ketchikant. Az itteni művészeti központ és a pezsgő kulturális élet értékes programokat kínál. A város helyén egykoron a Tlingit törzs szállásterülete volt, az ő nyelvüket őrzi a város neve is. A várost kettészelő – meglepő módon szintén Ketchikan nevű – folyó partján rengeteg galéria, kiállítóterem, művészeti kávézó várja az odalátogatót. Kissé erőltetett hasonlattal élve, Ketchikan olyan, mint nekünk Szentendre. Így hasonlóan a az utóbbihoz, itt is számos tematikus fesztiválra látogathatunk el, az eredeti indián kézműves termékektől, a kortárs művészetekig.

A kvázi fővárosnak számító Juneau látképét a Mendenhall-gleccser uralja. Számos sportolási lehetőség itt vár ránk. A téli sportok kedvelői síelhetnek, snowboardozhatnak a rengeteg pályán, nyáron pedig a sok hegyi patakban raftingolhatnak, a nyugodtabb vérmérsékletűek kajakozhatnak. Egyszóval olyan mint az Alpok, csak kicsit messzebb van.

Horgászparadicsom

Alaszka igazi horgászvíz nagyhatalom. Feltéve, ha önálló entitásként kezeljük az államot, ahogyan a helyiek egyébként gondolják. A szubkontinensnek is nevezett régió főleg a lazacállományáról híres, erre kiváló lehetőségek vannak az államban. Megszámlálhatatlanul sok szálláslehetőség van az államban, melyek mind-mind kifejezetten a lazachorgászatra specializálták magukat. Ezeken a szállásokon, ha kérünk, biztosítanak tanárt, a lazachorgászat elsajátításához, illetve lehet csónakot bérelni.

Bazsó Bálint / style.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.