Menu

A Bajai Halkommandó bajai halászlé receptje

Hozzávalók: Végy 3 kg halat, 75 %-a ponty legyen (ha szomjas vagy, igyál hozzá száraz vörösbort). Kilónként számolj hozzá 1 nagy fej vöröshagymát, egy púpozott evőkanál édes-nemes őrölt piros paprikát, ízlés szerint sót, 4-5 db erős cseresznyepaprikát vagy Univer Erős Pistát, a halászléhez Gyermelyi gyufatésztát (ha szomjas vagy, igyál hozzá száraz vörösbort).

A halászlé előkészítése: A megtisztított halat beirdaljuk, felszeleteljük, besózzuk. Legalább egy órát állni hagyjuk. A halikrát, tejet külön rakjuk, nem sózzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk (ha szomjas vagy, igyál hozzá száraz vörösbort).
Főzése: A bográcsba belerakjuk a halszeleteket, a kockára vágott hagymát, majd felöntjük vízzel (kg-onként 1,1 vagy 1,2 literrel a bogrács nagyságától függően). Alágyújtunk és erős lángon főzzük, hadd lobogjon a lé. Hagyjuk forrni és amikor a habját elforrta, beleszórjuk a törött paprikát. A belsőség 15-20 perc elteltével kerüljön a bográcsba a cseresznyepaprikával együtt. Ezután beállítjuk az ízeket. A halhús forrásától számított fél óra múlva elkészült a halászlé. A halászlé készítésével párhuzamosan, lobogó sós vízben kifőzzük a Gyermelyi gyufatésztát. (A maradék bort meginni!)
Tálalása: A szeleteket külön tálcára tesszük és a lét a tésztára öntjük, vagy külön tálaljuk. Az így elkészített halászléhez jó étvágyat kíván a Bajai Halkommandó csapata!

A Bajai Halkommandó szolgáltatásai: Látványkonyha (halászlé, gulyás, paprikás ételek készítése). Rendezvényszervezés (műsorok, progra-mok). Sörsátrak, alkalmi büfék telepítése, működte-tése. Léggömb dekoráció. Főzőversenyek, gasztro-nómiai bemutatók előszervezése, lebonyolítása. Sátrak, party-sátrak, színpadok, asztalgarnitúrák (sör-asztal, bankett asztal), székek, szabadtéri főzőeszközök (bogrács, háromláb, főzőfej, alátét tálca), edény (tányérok, evőeszközök), abroszok kölcsönzése. Szabadtéri vízvételi helyek kialakítása.

RÉSZLETES INFORMÁCIÓ:
ARGUMENTUM PLUSSZ BT. 6500 Baja, Rókus u. 16.
Tel.: 06-30-9530-062, 06-30-9950-439 Fax: 06-79-323-474
E-mail: rendezveny.baja@citromail.hu
Web: www.bajaihalaszle.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.