Menu

Nagy terv osztály- és névváltás után

Ismét A-csoportos női kosárlabdacsapata van Bajának. A szeptember végén kezdődő bajnokságban a Bajai Női Kosárlabda Klub – lánykori nevén: Újvárosi DKSE – a legmagasabb osztályban játszik. A rájátszást érő helyek egyikét célozza meg az együttes. Középtávon azonban már a nemzetközi kupaszereplés a cél. Erről számolt be pénteken Molnár Szilárd, a klub elnöke.

– Reálisan a 7-8. helyet célozhatjuk meg, ehhez két-két külföldi és hazai játékos igazolását tervezzük. Minden tavalyi játékosunkkal szerződést kötöttünk, míg a csapat szakmai munkáját Peresztegi Nagy Ákos irányítja. Pár éve kevesen hitték volna, hogy az A-csoport realitás lehet számunkra. Három-négy év múlva a nemzetközi porondon játszó csapatot szeretnénk – fogalmazta az elnök az ambiciózus terveket.

„Nem lesz könnyű”

– Ínyemre való feladatot vázoltak a klub vezetői, ezért fogadtam el ajánlatukat. Nem lesz könnyű, hiszen a játékosoknak rutint kell szerezniük. Ezt a célt szolgálják következő hetekben a felkészülési mértkőzések – mondta Peresztegi Nagy Ákos, aki Székesfehérvárról érkezve foglalta el a bajai kispadot.

– Idén plusz nyolc, jövőre pedig húszmillió forinttal támogatja az önkormányzat a klubot. A sportolók a város hírét viszik, sikereik pedig egyre több fiatalt ösztönöznek mozgásra – közölte Búcsú Lajos alpolgármester. Hangsúlyozta: a tapasztalok szerint nem egymástól veszik el a fiatalokat az egyesületek. A pluszként jelentkező anyagi teher befektetés, ami megtérül.

Kubatovics Tamás / baon.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.