Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Kanári-szigetek

Az élő Atlantisz: Potaje de berros y jaramagos! Így kívánunk minden kedves utasunknak kellemetes és szépséges jövőbeli napokat itt, a Kanári-szigetek felé induló repülőjáratunk fedélzetén! De rögtön el is mondjuk, hogy, aki nem néz most bután, azt nyaralása alatt könnyen megvezetik majd a pergő nyelvű spanyolok, ugyanis első mondatunk jelentése: sűrű zöldségleves.

Mégis annyi színt és illatot kölcsönöz ez a szófüzér, hogy simán elmenne köszönésnek is, pláne egy olyan országban, amelynek tájékain több szín keveredik, mint egy impresszionista szivárványban. A Kanári-szigetek ugyanis apró kontinensekből állnak össze: a hét nagy és hat apró tengeri földdarabon olyan változatos körülményeket él meg a turista, mintha öt hónapig, öt kontinensen, öt percenként változtatta volna a helyét a nyughatatlan istenadta.

Itt évszaktól függetlenül mindig kenyérhéj-barnára sül a napozó, kiváltképp, ha egész nap a tengerparton vizslatja a különböző népek lenyűgöző felhozatalát.

Gran Canaria, a keki

A Kanári-szigetek közül Tenerife és Gran Canaria a legismertebb sziget, nem véletlen: Gran Canaria büszkélkedhet a legnagyobb üdülővárosokkal, Tenerife pedig a legnagyobb hírnévvel. Gran Canaria egyébként egy hegykatlan, körben szerpentinekkel átvagdosott hegyekkel, az óceán mindenhova befurakodó sós illatával, apró falvakkal, amelyeket már rég nem a kétmázsás gaucsó őslakos nők uralnak – aki már látta a kanári termékenységi szobrokat, tudja, miről beszélünk.

A kalandtúrát azonban máshol is tehetünk a kúp alakú szigeten, anélkül, hogy belecsúsznánk az óceánba. Jobban járunk, ha keresünk magunkat egy barlangot, akad belőle néhány – leginkább kifestett, geometrikus mintákkal kimeszelt barlangházak, amelyeket egykor az őslakosok használtak. Itt – a suttogó propaganda szerint – még ma is élő hagyomány, hogy a halottakat nem földbe, lángba temetik el a rokonok, hanem egyszerűen befalazzák őket. Ha ezt nem is láthatjuk, a sziget elbűvölő csipkeszövési, hímzési fortélyait könnyűszerrel megcsodálhatjuk, ha ellátogatunk valamely tájházba. A leghíresebb a “cukornádvárosként” aposztrofált Ingenioban vár bennünket, de San Mateo-ban is találunk olyan emlékházat, amelyben a létező összes ereklyét együtt mutatják be a büszke helyiek.

Tenerife, a zöld

Tenerife a fenyőerdők, kaktuszok, pálmafák, virágok, banánültetvények birodalma, de mielőtt botanikusokat megszégyenítő fantáziával képzelnénk magunk elé, jelezzük: van itt hegyből is bőven. Itt néz le a sok turistára Spanyolország legmagasabb hegye, a Pico del Teide is, de nézhetne akár a Las Canadas nemzeti parkra is, ahol milliónyi, itt felejtett jedi és plasztikmajom figyelmezett bennünket: a Star Wars és a Majmok bolygójának holdbéli tájaihoz csak a Holdon lett volna alkalmasabb forgatási helyszín.

A sziget partszakaszai többnyire sziklásak, és nem tudja, mit hagy ki, aki nem keresi fel a sziget kevésbé ismert részeit, az észak-nyugati hegyek közé beékelődött Los Gigantes szikláit, Masca térségét. Aki azonban emberek között érzi jobban magát, bandukoljon a déli rész üdülővárosaiban, Las Americas és Los Cristianos hol kedves, hol kedvtelen utcácskáin, illetve a Kanári szigetek legjobb strandja, a Playa de las Teresitas is itt hívogat.

Hát, mit mondjunk, mi is irigyek lennénk a vendégekre, ha asztalunkon sancocho, erősen fűszerezett főtt halragu gőzölögne csípős-fűszeres-fokhagymás mártásban, vagy a tengervízben főtt hámozatlan krumpli, a papas arrugadas, vagy a ropa vieja, a hús és csirkefalatok krumplis díszletek közötti formajátéka ingerelne bennünket súlyos illatokkal.
Szóval, potaje de berros y jaramagost mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.