Menu

Bajai női kosárlabda: Nagyra törő tervek

A szeptember 26-án rajtoló NB I. A csoportos női kosárlabda bajnokságban egyből a 7-8. hely egyikének megszerzését célozta meg az újonc Bajai Női Kosárlabda Klub. A nyáron szervezeti- és névváltozás is történt az élvonalba feljutó klubnál. Pénteken a csapat két új, Szerbiából érkezett játékosa mutatkozott be a sajtó képviselői előtt. Jelena Budimir és Danijela Utvics korábban a szerb első ligában játszottak, amerikai egyetemi csapatban dolgoztak, utóbbi lány az előző szezont Ukrajnában teljesítette.

Tavasszal a Bajai ÚDKSE megnyerte az NB I. B Keleti csoportját, majd a rájátszás után az 5. helyen végzett. Előttük azonban vagy A-csoportos együttesek utánpótlás gárdái, vagy olyan klubok végeztek, amelyek nem kívántak indulni a legjobbak közt, ellentétben velük, amit jeleztek is a szövetség felé. Nevezésük elfogadása után tárgyalni kezdtek a városvezetéssel, amely első szóra melléjük állt, szívén viselve annak a sorsát, hogy Baján ismét első osztályú kosárlabdázás legyen.

Ennek jegyében egyből magasra tette a mércét a klubvezetés, már az első év végén a legjobb nyolcba szeretnének jutni, ami a realitásokat figyelembe véve a 7-8. helyet jelenti. A cél eléréséhez először is új edzőt szerződtettek, Peresztegi Nagy Ákost. A játékoskeretet is erősíteni kívánják további két magyar kosarassal, elsősorban magas posztokon. Debrecenből Szabó Petra érkezett. Szerencsére a feljutást kivívó csapat minden tagjával sikerült megegyezni a hosszabbításról, így a teljes bajai állomány az újakkal együtt alkothatja azt a 15 fős keretet, amely a kitűzött célt megpróbálja teljesíteni.

A bajai képviselő-testület csütörtöki ülésén határozott a kosárlabda klub támogatásáról, 8 millió forintot biztosítanak az őszi szezon működési költségeire.

Z. L. – B. Sz. / baja.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.