Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Peresztegi Nagy Ákos: A játékosait tanítja – a halászlé főzését tanulja

Peresztegi Nagy Ákos irányításával vág bele a nagy kalandba az NB I A-csoportjában induló bajai női kosárlabdacsapat. A sportág ismerői számára nem kell bemutatni a korábban az Albacomp utánpótlás-, majd felnőtt férfi együttesével, valamint a szegedi női csapattal szép sikereket elérő szakekembert. Arra viszont kíváncsiak voltunk, azok után, hogy a szakember az előző évadban Közép-európai kupagyőzelemre vezette az Albacompot, hogyan került Bajára, s milyen célokkal, elképzelésekkel látott munkához az újonc női csapatnál.

– Néhány hónapot vissza kell menjünk az időben – kezdett bele Peresztegi Nagy Ákos. – Kétéves szerződés kötött az Albacomphoz, amelyben volt egy olyan pont, hogy ha nem jutunk a négy közé, felbontható. Holtversenyben az első helyen álltunk, amikor a klubhoz érkezett szakmai igazgatóként Peter Stahl. Mint ismeretes, vele nem sikerült a négy közé jutni, a szerződésemet két-három nappal ezután felbontották. Abban maradtunk, ha valamilyen formában úgy gondolják, szükség van a munkámra, a tudásomra, a következő évadra ajánlatot tesznek. Jeleztem: csak emiatt az ajánlat miatt nem fogok várni, tehát ha van érdeklődés irántam, elkezdek tárgyalni. Nos, úgy tűnik, tizennégy év a fehérvári kosárlabdában eltöltött idő után az Albacompnál nem gondolták úgy, hogy szükség van rám, azóta sem kerestek. Három más csapattól viszont igen. Meghallgattam a vezetők elképzeléseit, és a bajai ajánlat volt az, melyet a leginkább testhezállónak találtam. Ez volt az a munka, amelyhez a leginkább kedvet éreztem, így ezt fogadtam el.

– Korábban Székesfehérváron és Szegeden is sikeresen dolgozott. Mit talált vonzónak a bajai női csapatnál, ahol várhatóan nem lesz diadalmenet újoncként abban az A-csoportban szerepelni, amelyben három Euroliga-induló is ott lesz.
– Tény, hogy Székesfehérváron több utánpótlásbajnoki címet szereztünk a fiúkkal, a felnőtt csapattal pedig a 2007-08-as bajnokságban bronzérmesek lettünk, s megnyertük a Közép-európai Ligát. A szegedi női csapattal bajnoki bronz- és Magyar Kupa-ezüstérmet szereztünk. Az U20-as fiú válogatottal pedig sikerült feljutni az A-csoportba, ahol egy évre rá bennmaradtunk. Baján nem érmekben mérik majd a sikert, hanem a fiatal játékosok fejlődésében, bár tény: nem úgy vágunk neki a bajnokságnak, hogy elkerüljük az utolsó helyet – középcsapat szeretnénk lenni. A munkám sikerét, eredményességét nem feltétlenül az első évad jelzi majd, hanem később derül ki, mennyit, hogyan fejlődtek a fiatal játékosok. A munka később érhet be, kicsit hasonló lesz a helyzet, mint mondjuk Wittmann Krisztián, Bencze Zoltán vagy Hanga Ádám esetében, akikkel évekig dolgoztam együtt, s büszke vagyok rá, hogy válogatottak lettek. Azt is büszkén néztem, hogy az észtek ellen Hanga “nagy betűs” teljesítményt nyújtott, jelentős szerepet vállalt a fordításban. Remélem, néhány év múlva lesznek a bajai lányok között is, akik sokra viszik, s akiknek a fejlődésében az én munkám is benne lesz.

– Említette: az elképzelések szerint a középmezőnybe kellene vezetnie új csapatát, amely az NB I B ötödik helyezettjeként vállalta az indulást az élvonalban. Szép feladat a nevelőmunka, de ennek a célnak az eléréséhez nyilván szükség lesz a játékosállomány megerősítésére. Mik a tervek ezen a téren?
– Eddig egy játékost igazoltunk, egy fiatal lányt a debreceni NB I B-s csapatból. Szabó Patrícia a helyi lányokhoz hasonlóan rendkívül fiatal, és ahogy eddig láttam, ügyes, tehetséges játékos, aki szép jövő előtt áll. Tervezzük még egy magyar, valamint két külföldi kosaras szerződtetését, akiknek húzó játékosoknak, vezéregyéniségnek kell lenniük. Magyarán egyszerre kell nevelni, képezni a többségükben tizennyolc év körüli lányokat, és eredményt elérni. Ez hasonlít az utánpótlásnál végzett munkámhoz, ahol a játékosok egyéni fejlődése mellett az eredményesség is fontos volt. Nekem való feladat, élvezem az edzéseken fejleszteni a játékosok technikáját, tudását, ugyanakkor a munkát az ellenfelekből való felkészülés, a mérkőzések feszültsége, izgalma teszi teljessé.

– Mióta dolgoznak s hogy jön ki a vezetőséggel?
– A negyedik hetet kezdtük el, és azt gondolom, reális, “földön járó” vezetősége van a csapatnak, tehát jó, alkotó közegbe kerültem.

– Megkerülhetetlen kérdés: hogy áll a bajai halászlével?
– Nagyon szeretem a halászlevet. Amikor Szegeden dolgoztam, megtanultam az ottani halászlé elkészítését. Itt a vezetők már jelezték, ők a bajai elkészítésére tanítanak meg.

– Mennyi ideje lesz erre, vagyis: hány évre szerződött Bajára?
– írásban egy évre köteleztem el magam, de a szóbeli elképzelések hosszabb távú együttműködésről szólnak. És mint már mondtam, ahhoz, hogy ez a munka beérjen, nem egy, hanem több évre van szükség.

Forrás: kosarinfo.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.