Menu

Óriási a különbség az amatőr és a profi bajnokság közt

Baja, október 5. Szokják az élvonal légkörét Peresztegi Nagy Ákos tanítványai. A Zala Volán elleni hazai premier után a fővárosban, a BSE ellen is alulmaradt az élvonal újonca, a Bajai NKK. Peresztegi Nagy Ákos fiatal csapata, amelynek gerince az előző évadban még az NB I B-ben játszott, egyelőre ismerkedik a legmagasabb osztállyal.

A sikerekhez szokott szakember, aki korábban megnyerte az Albacomppal a Közép-európai Ligát, az U20-as válogaotttat pedig néhány éve benntartotta az A-csoportban, a Szeged női csapatát pedig Magyar Kupa döntőig vezette, pontosan tudja, Baján a lányoknál egészen más jelenti majd a sikert.

A kérdésre, hogyan fogadta a bajai közönség a hazai premieren a csapatot, a következőket mondta az edző: “Nagyon korrekten álltak a szurkolók a csapatunkhoz, pontosan tisztában voltak vele, hogy újoncok vagyunk, hogy itt azért egészen más a játék, mint volt az NB I B-ben. Ráadásul csaknem három negyeden át partiban voltunk a zalaiakkal, látták a játékosokon a küzdést, az akaratot, elszántságot, s értékelték is ezt.”

Peresztegi Nagy Ákos szerint fiatal tanítványai most a saját bőrükön érzik, mi is a különbségaz amatőr NB I és a profi élvonal között. Hogy mennyivel agresszívebb a védekezés, mennyivel nehezebb elszakadni az ellenféltől, passzolni. Ezzel együtt már a BSE ellen is voltak rövidebb időszakok, amikor sikerült ügyes, szellemes akciókat vezetni a bajai csapatnak.

Forrás: kosarinfo.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.