Menu

Erősít a Bajai Női Kosárlabda Klub

Sajtótájékoztató keretében mutatta be a csapat új játékosát, a Zalaegerszegről érkezett Takács Diánát a Bajai Női Kosárlabda Klub vezetése. A 24 éves 178 centi magas, a 2-es és 3-mas posztokon bevethető kosarast egyhetes próbajáték után igazolta le az élvonalba most visszajutott Sugovica-parti együttes.

Peresztegi Nagy Ákos vezetőedző közölte, hogy az eltelt időszak tapasztalatai alapján döntött úgy a vezetés: folyamatosan megpróbálja a csapatot megerősíteni, amire egy jó lehetőség volt Takács Diána leigazolása, aki a próbajáték alatt meggyőzte a vezetőséget arról, hogy hozzá tud tenni a csapat teljesítményéhez. Hétfő óta már teljes értékű játékosává vált a klubnak. Az edző azt is elmondta, hogy szerdán még egy irányító érkezik az Egyesült Államokból kéthetes próbajátékra. Kristi Little az amerikai egyetemi bajnokság (NCAA) első osztályában a 2007/2008-as szezonban az év védőjátékosa volt, nagyon jó mutatókkal rendelkezik. Őt nyár óta figyeli a bajai együttes vezetése, és most érkezett el az idő, hogy megnézzék, mit tud. Bíznak benne, hogy tudásával, képességeivel nagyot fog lendíteni a csapaton.

Ha beválik, akkor a tavaly óta kényszerből játékmesterként tevékenykedő Szepsi Gina visszamehet eredeti posztjára, a 2-esre, ahol ponterősebb tud lenni, ezáltal és Takács Diával kiegészülve már a mezőnysor is remélhetőleg hozzá tud majd tenni az eredményességhez. Az amerikai kosaras leigazolásával már 15 fősre növekedhet a játékoskeret, ami meghaladja Peresztegi Nagy Ákos szakmai elképzeléseit, így előfodulhat, hogy egy-két fiatalabb kosaras hétfőn-kedden az egyéni képzéseken a felnőttekkel együtt készül, majd szerdától, amikortól a taktika veszi át a helyét, visszamennek az U 18-as gárdához. Előfordulhat az is, hogy egy-két játékost kölcsönadnak, hogy játéklehetőséghez jussanak. Hosszú távon azonban továbbra is nagyon fontos az utánpótlás kinevelése a magasabb szintre. A csapat most úgy készül, hogy az első hét (a Győr ellen lesz egy előrehozott) mérkőzés után, november 7-re, a Szekszárd elleni hazai találkozóra és azt követő meccsekre legyenek készen, hogy fel tudják venni a versenyt a közvetlen vetélytársakkal, és mérkőzéseket tudjanak nyerni.

Takács Diánát a játéklehetőség, az itt folyó szakmai munka és nagyon jó hangulat győzte meg arról, hogy ide igazoljon, és reméli, hogy segítségére tud lenni a csapatnak a tervek megvalósításában. Ehhez azonban még némileg utol kell érnie magát erőnlétileg, hiszen egy ideje nem edzett.

Tamás Zoltán, a klub ügyvezetője ismertette, hogy ezt az évet folyamatosan a csapatépítésre fordítják a hosszú távú tervek, a többéves A-csoportos szereplés érdekében. Természetesen meg kell találni az arányt a saját nevelésű játékosok és az új igazolások megfelelő számában, hiszen a közönség, a támogatók, a városvezetés részéről egyrészt elvárás az eredményes szereplés, ugyanakkor a bajai kosarasok szerepeltetése is. Ezt kell megfelelő egyensúlyba hozni. Az eddigiek azonban azt mutatják, hogy az A-csoporthoz mindeképpen szükséges erősíteni.

Szöveg: baja.hu / Zalavári László
Videó: bajahirek.hu / Dél TV

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.