Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Zöld úton a budapesti triatlon vb

A 2010-es budapesti triatlon-világbajnokság több szempontból is különleges lesz: ez lesz a világ első „zöld” triatlon-világbajnoksága, a profik mellett az amatőrök is elindulhatnak rajta, a sportolók pedig a főváros szívében kialakított versenypályán versenyeznek majd.

Sydney, Szöul, Madrid, Hamburg, London és Kitzbühel után Budapestre érkezik a Dextro Energy Triathlon ITU Világbajnoki sorozatot. Fővárosunk így nem csak a világbajnoki sorozat döntőjének ad otthon, hanem a 2010-es világbajnokságnak is, azaz az elit, aquatlon, U23, junior, paratriatlon és korosztályos VB-knek.
Lányi András, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke a verseny sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a hazai rendezésű világeseménnyel a szövetségnek alapvető célja, hogy a triatlon sport értékeit és szépségeit minél több emberrel megismertethessék. A magyar triatlon társadalom számára a vb egy igen ritka lehetőséget kínál, hiszen minden sportoló életében különleges és felejthetetlen élmény hazai közönség előtt versenyezni, főként ilyen környezetben. Az úszás ugyanis a Lágymányosi-öbölben kezdődik, a kerékpározás és a futás a budai, majd a Lánchídon áthaladva a pesti rakparton folytatódik, és végül a Roosevelt-téri befutónál ér véget. A pálya így olyan helyszínek mellett halad el, mint a Budai Vár vagy a Parlament.

Mindenkinek zöld az út

A szövetség emellett igyekszik minél változatosabb kedvezményes csomagot kínálni a hazai versenyzőknek. A triatlonnal csak most ismerkedőket pedig online edzéstervvel is segítik, a profik mellett ugyanis az amatőröknek is lehetőség nyílik, hogy elindulhassanak sprint és olimpiai távokon. A szövetség és a hazai főtámogató, az OTP Bank szeretne minél több profi és amatőr sportolót a triatlon kipróbálásra ösztönözni, hiszen egy olyan, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportágról van szó, amelyik hosszú távon is változatosságot nyújt, magában rejti a szabadban való mozgás örömét és remek eszköz a saját magunknak való bizonyításhoz. Mindemellett a triatlon társadalom egy rendkívül befogadó közösség, amely az amatőröket is lelkesen buzdítja, ezáltal egyedülálló hangulatot teremt a versenyeken. A sportág kipróbálására pedig most igen ösztönző, hiszen age-group rendszerben (20-80+ között 5 évenként meghatározott korcsoportokban) bárki nevezhet és korosztályában akár világbajnok is lehet.

Turisztikai jelentőség

A szervezők a hazai indulók mellett több mint 6000 külföldi versenyzőt és kísérőt várnak, így az esemény turisztikai jelentősége is igen nagy. Az idelátogatók átlagos tartózkodási ideje 5,5 nap, a budapesti vendégéjszakák száma így a 33.000-et is meghaladhatja, míg a turisták által hazánkban realizált összköltés meghaladhatja az 1 milliárd forintot, amely akár a 250-300 millió forint közvetlen adóbevételt eredményezhet. Csak a www.triathlon.com weboldalon már eddig is több mint 2000 külföldi szállásfoglalás történt.

A Magyar Televízió kétszer két órában élőben közvetíti a budapesti világbajnokság profi versenyszámait. Nemzetközi szinten 25 csatorna közvetít, így a belváros szívében zajló verseny közel 180 ország 200 millió nézőjéhez jut el, amely óriási média értékkel bír Magyarország és a főváros számára.

A programot az Önkormányzati Minisztérium, a Főpolgármesteri Hivatal, az V. és XI. kerületi önkormányzat is támogatja.

Zöld Triatlon

Az eleve különlegesnek ígérkező világbajnokságot még különlegesebbé teszi a Szervező Bizottság Zöld Triatlon® nevű programja, melynek révén a budapesti verseny a világ első környezettudatos, „zöld” triatlon-világbajnoksága lesz. A program elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a sport és a környezetvédelem kapcsolatára és különböző akciókon keresztül bevonja a versenyzőket, nézőket, közreműködőket és a médiát. A Zöld Triatlon program konkrét célkitűzése az esemény által termelt szennyezés és hulladék csökkentése, valamint az újrahasznosítás előtérbe helyezése a szelektív hulladékgyűjtésen és feldolgozáson keresztül. A szervezők bíznak benne, hogy a kezdeményezés követőkre talál és más sporteseményeken is átveszik a szemléletet.

A programot olyan nagykövetek támogatják, mint Bóta Kinga, Balogh Gábor és Erdei Zsolt sportikonok, akik arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy sportolóként nagy felelősséggel tartozunk a természet megóvásáért, hiszen környezetünk egészsége saját egészségünk is. Ennek az üzenetnek a szimbolikus közvetítésére együtt ültették el a Zöld Triatlon fát az Öböl népszerű parkjában. A sportoló nagykövetek emellett részt vettek első, egyelőre még inkább játékos hangulatú triatlonedzésükön; egy szimulációs program segítségével 1,5 km-eres útszakaszt tettek meg kerékpáron helyen-völgyön keresztül. 2, 21-es idővel Balogh Gábor volt a leggyorsabb, szoros versenyben előzve meg csapattársaikat. A vb első napján tartott csapatversenyek idején ugyanis ők is elindulnak váltóban.

Támogatók

A nagyszabású triatlon világbajnokság rendezésében nélkülözhetetlen a támogatók szerepvállalása, így különösen fontos és örvendetes, hogy az OTP Bank hivatalos hazai főtámogatónként az esemény mellé állt. „Az OTP Bank közel 10 éve támogatja a Magyar Triatlon Szövetséget. Minden évben segítjük a Triatlon Tour versenysorozat megvalósítását, 2009-ben pedig a Duathlon EB főtámogatója voltunk. Fontos számunkra, hogy minél szélesebb kör számára elérhető sportágak mellé álljunk, a triatlon világbajnokságon pedig bárki elindulhat. Szívesen támogatunk továbbá olyan kezdeményezést, amely a hazai turizmus népszerűsítése mellett felhívja a helyszínre látogatók figyelmét arra, hogy egyénileg is tehetünk környezetünk megóvásáért.”- mondta Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketingigazgatója.

A verseny támogatásában fontos szerepet játszik még az Öböl Kft., aki az öböl és a hozzátartozó park egész területét ingyen bocsátja a szervezők rendelkezésre. A 2XU sportszergyártó cég pedig a magyar csapat versenyruházatáról gondoskodik.
Az esemény Zöld partnerei a MOB „Irány a zöld!” programja, amely évek óta szószólója a környezetet felelősen kezelő sportnak, valamint a Toyota Motor Hungary, aki környezetkímélő hibrid autókat biztosít a verseny szervezéséhez. Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. és a Zöldövezet Társulás jóvoltából pedig szelektíven gyűlhet a hulladék a verseny helyszínén.

Igazi közösségi, összefogást ösztönző esemény lesz tehát a budapesti triatlon világbajnokság szeptember 8-12 között. Addig is készüljünk együtt, hiszen mindenkinek zöld az út!

Pálfai Károly / www.triathlonbudapest.com

0 Replies to “Zöld úton a budapesti triatlon vb”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.