Menu

Magyar bajnok a BSE

Leány kosárlabda Országos Kadett Bajnokság, döntő, mérkőzés az 1. helyért: MiZo Pécs – BSE 42-58 (15-10, 7-19, 8-20, 12-9).
A játékvezető feldobta a labdát, a BSE megszerezte, elkezdődött a 2010-es OKB legfontosabb mérkőzése. Az első pontokat a pécsi Szamosi szerezte büntetőből. Miháczi és Szamosi gólpárbaja zajlott az első percekben (4. p.: 6-4), s a negyed közepén a BSE volt enyhe főlényben (6. p.: 7-10). Két perccel később már a Pécsnél volt az előny (14-10), Szamosi kettest, Balla triplát dobott. Az első etap ötpontos pécsi vezetéssel zárult (15-10).

Vukov, Szabó és Miháczi kosaraival fordított a BSE (13. p.: 15-17). A második negyed első felében a Pécs nulla, a BSE kilenc pontot szerzett. A fővárosi gárda ment előre, a baranyai csapat pedig Szamosinak köszönhetően tartotta magát (17. p.: 19-24). Karlócai és Szabó nyolc pontra növelte a BSE előnyét, Balla egyet faragot a hátrányból, s az első játékrész véget is ért (22-29).

Karlócai (BSE) kétpontosával indult a harmadik negyed, utána csapattársa, Tarnai Kata kétszer is betalált (32. perc: 22-35). A BSE magabiztosan tartotta 15 pont körüli előnyét. Ezt meg is tehette, hiszen a pécsieknél csak Szamosi játszott jól (26. p.: 24-38). Miháczi duplájával húsz pont lett a különbség a 28. percben (25-45). A negyed végén Balla triplája sem jelentett gyógyírt a pécsieknek (30-49).

Az utolsó negyedet 5-0-ás sorozattal indította a Pécs (34. p.: 35-49). Három perccel a vége előtt tíz pontra felzárkózhatott volna a Pécs, de Szamosi mindkét büntetőjét kihagyta (40-52). Jobban játszott és megérdemelten nyert a BSE.

A magyar bajnoki címet és az aranyérmet a BSE nyerte meg, a Pécs ezüstérmet szerzett.

MiZo Pécs: Szamosi Amadea 23, Balla Dorottya 12/9, Sánta Petra 5, Priol Kinga 2, Besenyei Zsófia, Csutorás Fanni, Gosztom Emese, Károlyi Dalma, Molnár Fanni, Paróczi Kata, Varga Flóra, Somogyi Lili.
BSE: Miháczi Diána 19, Szabó Fanni 11/3, Vukov Szonja 8, Karlócai Julianna 7/3, Balogh Júlia 5/3, Tarnai Kata 4, Lovas Júlia 2, Bodnár Fanni 2, Füredi Adrienne, Szeder Orsolya, Varga Barbara, Zsilinszki Lilla.

Edzői nyilatkozatok
Debreceni Eszter (Pécs):
Gratulálok a csapatomnak az egész tornán nyújtott teljesítményükért. Jobb csapattól nem szégyen kikapni. Gratulálok a BSE-nek.
Konta Gyula (BSE): Sikerült! Megvédtük! Köszönjük méltó ellenfelünknek!

A 2010. évi leány kosárlabda Országos Kadett Bajnokság döntőjének végeredménye:
1. BSE
2. MiZo Pécs 2010
3. Vasas Csata
4. Miskolci Sportiskola
5. FTC
6. Debreceni SC-SI
7. Bajai NKK
8. Soproni Darazsak

Díjazottak:

Különdíjban részesült csapatonként két játékos:
Sopron: Czinder Adrienn, Doncsecs Kitti.
Baja: Ragadics Réka, Kalocsai Dorina.
Debrecen: Földvári Andrea, Simon Ágnes.
FTC: Suppán Anna, Baliga Barbara.
Miskolc: Dubei Debóra, Fejes Fruzsina.
Vasas Csata: Hegedűs Janka, Tóth Noémi.
Pécs: Csutorás Fanni, Somogyi Lili.
BSE: Szabó Fanni, Karlócai Julianna.

A torna legjobb irányítója: Miháczi Diána (BSE).
A torna legjobb centere: Szamosi Amadea (Pécs).
A torna legjobb védője: Hoffmann Flóra (Debrecen).
A torna legjobb edzője: Konta Gyula (BSE).
A legegyenletesebb teljesítményt nyújtó játékvezető: Kovács Nimród.
A torna legjobb bajai játékosa: Járai Márta.
A torna legértékesebb játékosa: Szamosi Amadea (Pécs).
A torna gólkirálynője: Szamosi Amadea (Pécs).

All-star csapat: Vukov Szonja (BSE), Balla Dorottya (Pécs), Barnai Judit (FTC), Nagy Dóra (Miskolc), Szamosi Amadea (Pécs).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.