Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Sportfogadás: Nyerjen akár 1 millió forintot!

Folytatódik a visszaszámlálás: két hét múlva már kezdődik is a dél-afrikai foci vb! Ennek megfelelően folytassuk most felkészülésünket. Legutóbb arról esett szó, hogy melyik két csapat juthat tovább az egyes csoportokból, de most fókuszáljunk arra, hogy kik juthatnak tovább csoportgyőztesként!

A-csoport: Dél-Afrika, Uruguay, Mexikó, Franciaország

Sok szakértő szerint érdemtelenül könnyű sorsolást kapott a kétes körülmények között kijutó francia válogatott (lásd Thierry Henry “Hand of Gaul” gólját az írek elleni pótselejtezőn), amikor ebbe a kvartettbe rendelték. Ehhez képest, ha megnézzük a szorzókat, akkor láthatjuk, hogy az összes csoportfavorit közül az ő csoportgyőzelmük fizet a legjobban. Kicsit jobban belegondolva, ez nem is annyira meglepő, emlékezzünk csak vissza a nehézkes kijutás mellett a legutóbbi fontos tornára is: a kékek leégtek a 2008-as Európa bajnokságon. A legutóbbi világbajnokságon ezzel szemben persze döntőt játszottak, de Zinedine Zidane távozásával olyan űr keletkezett a vezér posztján, amit különböző ügyeik miatt se Henry-val, se Franck Ribéry-vel nem tud betölteni a vb után távozó, nem éppen túl népszerű Raymond Domenech kapitány. Mindenesetre a 2002-es vb-n képesek voltak utolsó helyen végezni a csoportjukban, pedig akkor ráadásul címvédőként érkeztek.

A csoport másik három szereplője közül a házigazda dél-afrikaiak képviselik a legkisebb erőt – papíron. Mellettük szól viszont, hogy a kispadon világbajnoki rekorder kapitány ül – a brazil Carlos Alberto Parreira hatodik alkalommal vezényel csapatot a vb-n! És természetesen erőt meríthetnek szurkolóik támogatásából is, hiszen az egész ország mögöttük fog állni. A Bafana Bafana erőssége a középpálya lehet, kulcsfontosságú szerep jut Steven Pienaarnak – az Ajax neveltje jelenleg az Everton irányítója. Gond akadhat viszont a gólszerzéssel, hiszen elől még mindig az idősödő Benni McCarthy a legjobb opció. Mindenesetre nem kell messze visszamenni a történelemben, hogy pozitív példát találjanak: 2002-ben Dél-Korea is meglepetés csoportelsőként ment tovább, mint házigazda – majd meg sem állt az elődöntőig… Dél-Afrika csoportelsősége most hetes szorzóval fizet.

Végül nézzük a csoportelsőségre nagyjából egyenlő esélyekkel pályázó Mexikót és Uruguayt. Már csak azért is érdemes együtt említeni őket, mert az eddig látottak alapján pont össze lehetne gyúrni belőlük egy olyan erőt képviselő csapatot, amely akár a világbajnoki címre is elegendő lehetne. Mexikó ugyanis tetszetős, sokpasszos latin futballt játszik, csakhogy egyelőre nincs ki befejezze a támadásokat. (Erről nemrég saját szemünkkel is meggyőződhettünk, amikor az Anglia elleni barátságos felkészülési meccsen tulajdonképpen jobban is játszottak, mint Lampardék, de helyzeteiket rendre elpuskázták – elsősorban az éppen az angol Arsenalban játszó Carlos Vela -, és végül 3-1-re ki is kaptak.) Uruguay ezzel szemben rendelkezik két klasszis csatárral is, Diego Fórlan és Luis Suárez személyében, de meglehetősen szürke a többi csapatrészben, és csak nagy-nagy nehézségek árán tudott egyáltalán kijutni a vb-re, amikor pótselejtezőn múlta felül Costa Ricát. Kettejük közül tehát inkább Mexikó futhat be, de a csoport igazi meglepetés csapata Dél-Afrika lehet!

B-csoport: Argentína, Nigéria, Dél-Korea, Görögország

A csoport kiemelkedő favoritja természetesen az argentin válogatott, élén az Aranylabdás Lionel Messivel… illetve, álljunk meg egy pillanatra – merthogy az argentin válogatott vezére nem Messi, hanem természetesen a szövetségi kapitány, Diego Maradona, elvileg… Buenos Airesben bálványozzák, de a világ többi részén az emberek általában értetlenül állnak szakmai döntései előtt, és botránkoznak különböző megnyilvánulásai miatt. Már most erősen körvonalazódni látszik az esély, hogy ez a vb nem a papíron legtehetségesebb keretről, hanem furcsa kapitányáról fog szólni. Maradona egy-két szakmai húzása: nem hívta be a keretbe az Inter két friss Bajnokok Ligája győztesét, az örökmozgó csapatkapitányt és vezért, Javier Zanettit, valamint a védekező középpályást, Esteban Cambiassót, aki posztján a világ egyik legjobbja, és emellett nem elhanyagolható módon igen hasznos az előre játékban is. És még nem is említettük, hogy a mai napig nem találta meg csapata szerkezetében azt a helyet Messi számára, amelyen hasonló teljesítményre lenne képes, mint a Barcelonában. Tényleg olyan meglepő lenne, ha nem nyernék meg a csoportot? Vagy ha egyáltalán nem is jutnának tovább?

Argentína akár már a csoport nyitómeccsén is bajba kerülhet, ha érvényesülnek a nigériai kispadon ülő svéd kapitány, Lars Lagerbäck taktikai elképzelései. A skandináv mester az oly sokáig hiányzó szervezettséggel próbálja továbbfejleszteni a mindig is kreatív “zöld sasok” játékát. A nigériaiak “aranygenerációjából” már csak Nwankwo Kanu van a fedélzeten, de ne feledjük, előny lehet számukra az afrikai helyszín. Nigéria számít a második számú esélyesnek a csoportelsőségre, 5.50-es szorzóval.

A másik két szereplője a csoportnak, Görögország és Dél-Korea is bizonyította a közelmúltban, hogy képes egy-egy nagy meglepetésre, egy EB elsőséggel, és egy VB elődöntős szerepléssel, tehát nem lehet őket kézlegyintéssel elintézni. Dél-Korea játékán nagyot lendített a Guus Hiddink által bevezetett holland iskola, de immár honi kapitánnyal szállnak harcba, futógéppel minden poszton, és egy kiemelkedő klasszissal a középpályán: Pak Dzsi Szung a Manchester Unitedban is megbízható, időnként egyenesen kiemelkedő teljesítményre képes. Mégis nagyobb esélyt kapnak a csoportelsőségre a görögök (hétszeres kifizetéssel), akik rendületlenül kitartanak a német szervezettség, és Otto Rehhagel mester mellett. A görögök még mindig a kemény védekezésből indulnak ki, de időnként már azt is megkockáztatják, hogy három csatárral lépnek pályára. Márpedig, a sikerek érdekében biztos kénytelenek lesznek kockáztatni ebben a kemény csoportban is, aminek következtében nem csak a továbbjutás, hanem akár a csoportelsőség is összejöhet nekik!

C-csoport: Anglia, Egyesült Államok, Algéria, Szlovénia

Rögtön csoportdöntőnek felérő USA-Anglia meccsel indul a csoport. A találkozó – és a csoport – esélyese természetesen Anglia, de nagyon fogadkoznak az amerikaiak, akik kiugró eredményt értek el a tavalyi Konföderációs kupán. Most az angolok legyőzésével szeretnék megtenni a következő lépést – ha az összejön nekik, akkor máris jó úton lesznek a csoportelsőség felé, ötszörös kifizetéssel. Tegyük hozzá azonban, hogy a felkészülési időszak nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, legutóbb például 4-2-es vereséget szenvedtek hazai pályán a cseh válogatottól, amely ott sem lesz a vb-n. Ráadásul komoly sérülésgondokkal küszködnek a védelem közepén, ami sosem jó jel.

A szorzók ellenére tehát a legnagyobb veszélyforrás Fabio Capello csapatának csoportelsőségére nem a tengeren túlról érkezhet, hanem inkább a földközi térségből, Algéria és Szlovénia formájában. Az afrikai “sivatagi rókák” hatalmas szívről tettek tanúbizonyságot, amikor a kontinensen óriásnak számító Egyiptomot sikerült legyőzniük pótselejtezőn. Ezzel együtt is ők számítanak az egyik legesélytelenebb csoportelsőnek, 17-es szorzóval. A titkos favorit inkább az a Szlovénia lehet, amely szintén pótselejtezőn verekedte ki magát, a jóval esélyesebbnek számító Oroszország ellen, amely nem mellesleg éppen Angliának is okozott gondokat a közelmúltban. Ráadásul az angoloknak maga a dél-szláv stílus sem fekszik mostanában, lásd a horvátok elleni problémáikat… A csoportelsőségért tízszeres pénzt hozó szlovénok erejét az is jelzi, hogy a selejtezők során olyan erőket is maguk mögé utasítottak, mint Csehország és Lengyelország, tehát érik már a nagy-nagy kiugrás – vajon éppen egy csoportgyőzelem formájában történik meg?

D-csoport: Németország, Ausztrália, Szerbia, Ghána

A csoport fő esélyese természetesen a végső győzelemre is joggal pályázó Nationalelf, de viszonylag szorosan ott van mögöttük esélyesként Szerbia és Ghána is, és nem szabad leírni Ausztráliát sem, amely folyamatos fejlődést mutat, és szépen szerepelt már a négy évvel ezelőtti vb-n is.

A kenguruk dolgát ezúttal nehezítheti azonban, hogy rögtön a németek ellen kell bemutatkozniuk, ami valljuk be, nem sok jót sejtet, még akkor is, ha Ázsia bajnokáról van szó. A csoportban Ausztrália elsősége fizet a legjobban (nyolcszoros kifizetéssel), de a titkos favoritot inkább a Szerbia-Ghána duóban keressük, sok minden szól mindkettejük mellett.

Kezdjük Ghánával, amely egyrészt a többi afrikai csapathoz hasonlóan egyfajta másodlagos házigazda szerepet játszik, ami előnyös lehet, hiszen az átlagnál otthonosabban mozoghatnak, miközben nem érzik azt a nyomást a szurkolók felül, amely a tényleges házigazdára zúdul. Másrészt láttunk már tőlük szép szereplést: a legutóbbi vb-n egyetlen afrikai csapatként jutottak tovább, határozott, meggyőző játékkal.

Ettől függetlenül még náluk is esélyesebbnek számít (négyszeres kifizetéssel) Szerbia. Egész egyszerűen nehéz vitatkozni a szerbek fizikai adottságaival: elől a 202 cm-es csatár, Nikola Zsigics kelt félelmet az ellenfelekben, hátul pedig olyan ellentmondást nem tűrő bekkek tesznek rendet, mint a Chelsea-s Braniszlav Ivanovics, vagy a Unitedes Nemanja Vidics. Ha a szerbek jól mutatkoznak be Ghána ellen, akkor minden esély megvan rá, hogy a következő körben komoly problémát okozzanak a németeknek is, ami könnyen a szerb csoportgyőzelemhez vezethet!

E-csoport: Hollandia, Dánia, Japán, Kamerun

Nehéz lenne elképzelni, hogy ne a hollandok nyerjék a csoportot: jókor vannak jó formában (gondoljunk csak a BL-döntőn találkozó Arjen Robbenre és Wesley Sneijderre), és jókor épültek fel sérüléseikből (a klubidény meghatározó részében lábadozó Robin van Persie éppen duplázott a Mexikó elleni felkészülési találkozón). Tehetségekben sosem szűkölködnek, korábban az egók összeférhetetlenségéből adódtak problémák, most is ez lehet leginkább veszélyforrás számukra.

Amennyiben botladozik az Oranje, a szorzók szerint Dánia és Kamerun egyenlő esélyekkel pályázik a kialakuló űrre, egyaránt ötszörös kifizetéssel, ha összejön nekik a csoportgyőzelem. Nehéz is lenne nem számolni egy olyan afrikai válogatottal, amelynél a háromszoros BL győztes csatár, Samuel Eto´o szerepel. Ám a “szelídíthetetlen oroszlánok” nem szerepelnek túl fényesen mostanában a nagytornákon, a legutóbbi Afrikai Nemzetek Kupáján például már a legjobb nyolc között búcsúzniuk kellett.

A legnagyobb veszélyt inkább a skandináv rivális, Dánia jelentheti a hollandok számára. A dánokat jól ismerhetjük, többször is láttuk őket játszani, miután egy selejtező csoportban szerepeltek a magyarokkal. És bár ellenünk nem mutattak valami egetverő játékot, ne feledjük, hogy olyan komoly eredményeket tudnak felmutatni, mint egy 3-2-es győzelem Portugáliában, amikor az utolsó pillanatokban tudtak fordítani. Már az első körben Hollandia-Dánia rangadót rendeznek, és ha nem vigyáznak a hollandok, akiktől lássuk be, időnként nem áll távol, hogy lebecsüljék, sőt akár lenézzék ellenfelüket, akkor már az első körben olyan előnyre tehetnek szert Bendtnerék, ami utolérhetetlen.

F-csoport: Olaszország, Paraguay, Szlovákia, Új-Zéland

Ebben a csoportban üdvözölhetjük az egyik legesélyesebb csoportgyőztest, és az egyik legesélytelenebbet is: a címvédő olaszok elsősége most 1.363-as szorzóval fizet, míg az új-zélandi kivik csoportgyőzelméért 67-szeres kifizetés jár. A játékosabb kedvű tippelők számára érdekes lehet a pótselejtezővel kijutó Új-Zéland megjátszása, de mostani célunk érdekében inkább erre a kérdésre koncentráljunk: ha a nagytornákon sokszor gyengén kezdő olaszok most is beragadnak a rajtnál, akkor inkább Szlovákia vagy Paraguay léphet a helyükre?

Nos, a szorzók szerint Paraguay az esélyesebb – négyszeres kifizetéssel járna az első helyük. És ha megnézzük a sorsolást, akkor ez máris érthetőbbé válik, hiszen az olaszok gyenge kezdése éppen egybeesne Paraguay repülő rajtjával, mert az első körben egymással vívnak meg a kérdéses felek.

Egy másik gondolatmenet szerint viszont az Új-Zélanddal találkozó szlovákok kezdhetnek a legjobban, és ez megadhatja nekik a kellő lendületet, hogy később jó eredményt érjenek el Paraguay ellen, majd meglepjék a kisebb nevű ellenfelek lekezelésére is hajlamos olaszokat. Ha így vesszük, akkor északi szomszédunk csoportlesősége nem is tűnik annyira elképzelhetetlennek, viszont annál kifizetődőbb – hétszeres kifizetéssel.

G-csoport: Brazília, Észak-Korea, Elefántcsontpart, Portugália

Érdekes kis kvartett ez a csoport. Kezdjük hátulról: itt van az egész mezőny legesélytelenebb csapata, Észak-Korea – de aki látta Jong Tae-se két szépségdíjas gólját a görögök elleni felkészülési meccsen, az akár túlzásnak is találhatja, hogy csoportgyőzelmükért 101-szeres kifizetés járna.

Ugyanakkor az is látható természetesen, hogy bivalyerős a másik hármas, nem sokan lepődnének meg, ha innen kerülne ki a világbajnok is. A végső győzelemre esélyes csapatok rangsorában ugyanis az első tízből három is itt szerepel! Elefántcsontpart számít a legesélyesebb afrikai csapatnak, élén a remek idényt maga mögött tudó Didier Drogbával, és a Touré-testvérek által alkotott tengellyel. Csoportelsőségük még így is jobban fizet (4.50-es szorzóval), mint a portugáloké (négyszeres kifizetés), pedig emlékezhetünk, a velünk egy selejtező csoportban szereplő luzitánok egyáltalán nem nyújtottak meggyőző teljesítményt az utóbbi időben, és csak pótselejtezőnek köszönhetően lehetnek ott Dél-Afrikában. Azonban az elefántok elleni bizalmatlanság is megalapozott, hiszen a téli Afrikai Nemzetek Tornáján leszerepeltek, rögtön a csoportkör után búcsúztak.

A maga részéről Brazília a szokásosnál nyugodtabban harcolta ki a részvételt, a dél-amerikai selejtező csoport első helyén végzett. Ráadásul most azt a segítséget is megkapják, hogy Észak-Korea ellen kezdenek, vagyis rögtön elhúzhatnak a riválisoktól. És a kellő motiváció is meglehet, hogy elkerüljék a második helyet: a csoport második helyezettjére vélhetően rögtön Spanyolország vár majd az egyenes kieséses szakasz elején…

H-csoport: Spanyolország, Svájc, Honduras, Chile

Az utolsó csoportban szerepel a végső győzelemre legesélyesebbnek tartott spanyol válogatott. Ennek fényében természetesen már az is meglepő lenne, ha nem első helyen mennének tovább a csoportkörből, de egy ilyen rövid tornán bármi előfordulhat. Az észak-amerikai zónából bejutó Honduras nem sok eséllyel pályázik, de könnyelműség lenne leírni az Európában csoportelsőként továbbmenő svájciakat, vagy a Dél-Amerikából második helyen kijutó chileieket.

Kettejük közül az utóbbi indul nagyobb eséllyel – 5.50-es szorzóval – a csoport első helyéért, már csak azért is, mert a gyengébbnek tartott Honduras ellen kezdenek. Közben a csoportelsőségért 9.50-es szorzóval fizető Svájc rögtön hátrányba kerülhet a spanyolok ellen, ami vélhetően nagyban megnehezíti a helyzetüket.

Dombovári Tamás / Sportingbet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.