Menu

Bajai evezősök az ORV-n

Olimpiai Reménysége Versenye, Kruszwica, 2010. május 28. A lengyelországi Kruszwicában rendezték meg az evezős Olimpiai Reménységek Versenyét, ahol a magyar csapat mind a tizenegy versenyszámban képviseltette magát és a pontversenyben az előkelő második helyen végzett 29 ponttal. A Bajai Spartacus Vízügy Sport Club evezősei két egységben voltak érdekeltek, mindannyian dobogóra állhattak: egy arany- és egy ezüstérmet szereztek – derül ki Bartos Nándor bajai vezetőedző beszámolójából.

A magyar férfi serdülő négypárevezős egységben a három bajai evezős Bodrogi István, Vancsura Bendegúz és Csányi Péter a mosonmagyaróvári Fürdős Bencével kiegészülve elsőként ért célba, megelőzte a jóval esélyesebbnek tartott cseh válogatottat is. Érdekesség, hogy a pálya első 1000 méterén még a lengyelek és a szlovákok is előttük eveztek. A szövetségi kapitány megítélése szerint ez az egység érte el a magyar csapatok közül a szakmailag legértékesebb győzelmet.

Serdülő női négypárevezős egységben Major Kata és Bartos Adél – kiegészülve a csongrádi Bertus Kittivel és a Tisza EE csapatába tartozó Erdélyi Zsófiával – a második helyen végzett. A lányoknak sajnos nem sikerült legyőzniük a szám legnagyobb esélyesét, a cseh válogatottat.

Mindkét egység felkészítője Bartos Nándor, a Démász Bajai Spartacus Vízügy Sport Club vezetőedzője volt.

Videó: Dél TV

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.