Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Jövőre ismét megpróbálja

Szekeres Tibor bajai atléta 172 kilométer után volt kénytelen feladni a 212 kilométeres Ultrabalatont. A Mogyi SE sportolója nem keseredett el, jövőre is rajthoz áll a Balatont körbefutni szándékozók versenyében.

– Hogyan jut el az ember arra az elhatározásra, hogy körbe kellene futni a Balatont?
– Nálam ez tavaly augusztusban kezdődött. Akkor futottam életemben először maratoni táv feletti versenyt, az 54 km-es Velencei-tó szupermaratont. Új érzés volt, hogy a célban nem az órámat lestem, hanem a teljesítésnek örültem. Ekkor az Ultrabalaton még távolinak tűnt, és nem is gondoltam egyéni indulásra, hanem párban szerettem volna teljesíteni. Ám elég jól sikerült a téli alapozás, ahol fokozatosan tudtam emelni a heti kilométeradagot és a sérülés is elkerült. Több hosszúfutásom volt Ivaskó Gyuri barátommal, aki ekkor már egyéni nevező volt az Ultrabalatonra. Könynyedén mozogtam mellette a hideg télben, tán előrébb is tartottam nála a fizikai felkészültségben. Februárban a Mecsekben az emelkedőkkel is kezdtem megbarátkozni. Ezek és hasonló pozitív élmények segítettek abban, hogy merjek nagyot álmodni és egyedül vágjak neki az idei Ultrabalatonnak.

– Milyen volt a verseny?
– Idén már negyedszer rendezték meg a régió – egyesek szerint – legszebb ultratávú futóversenyét. Az egyre több nevező és a sok visszatérő külföldi futó bizonyítja, hogy a szervezők kitűnő munkát végeznek. Gazdag rajtcsomag, segítőkész csapat vár minket évről-évre Tihanyban. Idén sem volt ez másként, bár én erre most kevésbé figyeltem, hiszen elég nehéz másfél nap elé néztem. Frissítőállomások minden negyedik kilométernél voltak, ám ezt ki lehetett egészíteni, ha valakinek volt kerékpáros kísérője. Nekem volt, méghozzá a spártai hős Németh Zoltán személyében, aki a kíséretnél sokkal többet adott nekem ezen a versenyen.

– Nekiindul az ember a 212 km futásnak. Nem unalmas ez a hosszú táv? Futás közben mit csinál a versenyző? Énekel? Számol? Lepörög előtte élete filmje?
– Egy körpálya talán unalmas (lásd a 12 órás és 24 órás versenyeket, ahol egykilométeres körpályán kell haladni végig). Az Ultrabalatonon rengeteg a látnivaló és fergeteges a buzdítás a váltópontokon. Ha már éneklünk futás közben, akkor baj van. Számolni legtöbb versenyző számol, persze nem egytől százig, hanem főként tervezett részidőket hasonlít a ténylegeshez. Ez is elvonja a gondolatát a fáradságtól. Ha életem filmje nem is játszódik le előttem ilyenkor, de sokszor eszembe jut pár jó tanács, egy-egy nehezebb edzés.

– Hány holtpont volt a versenyen, és hogyan lehet ezeken túllendülni?
– Holtpontokra számolni kell, akár már az elején is. Úgy terveztem, hogy az első 70 kilométeren, Keszthelyig ne nagyon legyen. Ez szinte tökéletesen működött is. Balatonberényben ért el az első fal. Ilyenkor arra kell gondolni, hogy öt-tíz perc, de talán csak egy óra múlva ismét visszatér a futás a lábaidba. Ám holtpont közben is haladni kell, mert ha megállsz, fogy az idő, a kilométerek viszont nem. Viszonylag gyorsan átlendültem ezen az akadályon. Balatonfenyvesen várt anyukám és az ő extra frissítése. Oda már tökéletes futómozgással érkeztem. Az éjszaka szépen haladtam. Reggel viszont, Siófok után ismét elkapott egy holtpont. Ez végzetesnek bizonyult. Néhány kilométerre még össze-össze tudtam szedni magam, de az addig megtett 150 kilométer után már nem tudtam folyamatos futást produkálni.

– Hány kilométer lefutása után keresi a versenyző az árnyékos részeket?
– Ha tehetném, én az első métertől. Nem szeretek melegben futni. Állítólag ez is javítható gyakorlással. Idén elég jól megúsztuk a kánikulát. Gyanítom nem lesz így minden évben.

– Elejétől a végéig bírja a strapát a futócipő?
– Az enyém még nem panaszkodott. Komolyra fordítva a szót: általában egy cipőben futja végig a versenyzők zöme a távot. Tartalékot csak az eső miatt szoktak vinni. Ha valaki cipőt cserél, mondjuk 100 km futás után, az szerintem csak lélekben segít. Bár néha az is sokat jelent.

– Miért kellett feladni a versenyt?
– Vártuk, hogy kimásszak a gödörből a 150 km megtétele után. Voltak apró fellángolások, de egy idő után már minden erőfeszítés ellenére sem akart futássá válni a mozgásom. Szédültem és nagyon legyengültem. Próbálkoztunk jópár dologgal. Mikor a 172,3 km-es frissítőponthoz értem, már tudtam, hogy vége. Kicsit több, mint hat órám lett volna negyven kilóméterre, viszont az előző két órában mindössze 7 kilométert haladtam. Nem láttam esélyt arra, hogy szintidőn belül beérjek.

– Jövőre is tervben van a Balaton körbefutása?
– Futottam 172 kilométert, ám nagy pechemre ezt egy 212 km-es versenyen tettem. Nagyon kíváncsi vagyok az Ultrabalaton utolsó – legnehezebb és legszebb – részére. Tudni szeretném, hogy mennyire meredek az utolsó emelkedő, mennyire fáj a combjaimnak az utolsó lejtő. Hallani szeretném a célzóna tapsát, magasba emelni a befutószalagot, és érezni, hogy győztem.

LCS

Az Ultrabalaton egy 212 kilométeres ultramaratoni futóverseny a Balaton körül, tihanyi rajttal és céllal. Az ultramaratoni verseny társrendezvénye egy kétnapos váltóverseny is. A versenyt első 11 évében a Zöldgömb Sport Klub rendezte Balaton kör néven, 2007-ben a verseny rendezését átvette a Szupermaraton Kft., amely Ultrabalaton néven folytatta a rendezvényt. A nemzetközi ultrafutó szövetség (IAU) 2008. januárjában ezüstfokozatú minősítést adományozott a versenynek. Ezzel az Ultrabalaton lett az első magyar atlétikai verseny, mely ezt az elismerést megkapta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.