Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Uglik Szimóna pontszerző Szingapúrban

Uglik Szimóna személyében bajai sportoló is pontszerző helyen zárta az idén első alkalommal megrendezett nyári ifjúsági olimpiai játékokat. A szingapúri világversenyen az EDF Démász Bajai Spartacus VSC evezőse a csepeli Kiss Hellával lett hatodik a kormányos nélküli kettes egységek versenyében. Ez pedig azt jelenti, hogy igencsak jó éve van az Uglik-Kiss párosnak, hiszen az olimpián való remek szereplés előtt a lányok ötödikek lettek az ifjúsági világbajnokságon. Az Uglik Szimóna-Kiss Hella páros szingapúri 6. helyezése, valamint Bíró Márk (Tisza Evezős Egylet) 7. helye azt jelentette, hogy az ifjúsági olimpián 137 ország evezőseinek rangsorában Magyarország az előkelő nyolcadik helyen zárt.

Kiss Hella és Uglik Szimóna– Augusztusban Szingapúrban jártam Kiss Hella csepeli evezőstársammal és a magyar ifjúsági olimpikonokkal – indított Uglik Szimóna. – De kezdeném az év elején a beszámolómat, hiszen kijutni sem volt olyan egyszerű az első nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra. Edzőmmel, Bartos Nándival már tavaly kerestük a számomra megfelelő edzőtársat, de végül csak áprilisban tudtuk elkezdeni a közös munkát Hellával. A tanév végét és szinte az egész nyarat táborokban töltöttük Magyarország különböző helyein. Egyébként a III. Béla Gimnáziumban magántanulóként teljesítettem az évet, csak így tudtam összeegyeztetni a sportot és a tanulást. Június elején volt az első válogató a játékokra. Magabiztosan nyertünk, így pozitívan lendültünk neki a folytatásnak. A következő megmérettetés június végén volt, ahol szintén első helyen végeztünk, s ezzel megszereztük az olimpián való részvétel jogát. Természetesen ezek után sem volt megállás, gőzerővel készültünk tovább. Részt vettünk az olimpiai eskütételen a budapesti Uránia Filmszínházban. Már rég voltam ennyire szép és megható ünnepségen. Ott éreztem először, hogy a sok edzésnek volt értelme.

– Gyorsan elérkezett az indulás pillanata és már csak azt vettük észre, hogy a repülőgépen ülünk, s várjuk mikor lesz vége a 13 óra utazásnak. Szingapúrról először is azt kell tudni, hogy ott nagyon magas a páratartalom, ráadásul a hatórányi időeltolódással is meg kellett birkóznunk. Mivel az evezés az ifjúsági olimpia programjának elején szerepelt, sajnos a megnyitó ünnepségen nem vehettünk részt. Másnap már versenyünk volt. Az előfutam jól sikerült, bejutottunk a középdöntőbe, majd kemény evezéssel a döntőben való indulást is kiharcoltuk. Tudtuk, hogy csak a hatodik idővel kerültünk be, de mi megtettük mindent, és úgy gondolom, a maximumot hoztuk ki magunkból. Az ifjúsági olimpia döntőjében a 6. helyen végeztünk. Evezésben rég nem volt ilyen kiemelkedő magyar eredmény az ifjúsági korcsoportban. Az edzők véleménye alapján is jobbat nyújtottunk, mint ami elvárható volt.

– Versenyeink után sok idő maradt városnézésre, szurkolásra a többi magyar sportolónak és új emberekkel való megismerkedésre. Szerintem Szingapúr elsősorban az üzletemberek városa, de azért a turistáknak is tátva marad a szája a hatalmas felhőkarcolók mellett. Felültünk a Flyerrre, ami egy óriáskerék (a London Eye utánzata) és bejártuk a különböző városnegyedeket (kínai, indiai). Mivel Szingapúr az indonéz szigetvilágban van, szigeteken is megfordultunk, ahol strandoltunk és különböző programokon vettünk részt. Például falat másztunk, tutajjal eveztünk a tengeren és különleges gyümölcsöket kóstolhattunk meg.

– A záróünnepség fergeteges hangulatban telt. A hazautazást azért már vártam, szerettem volna az itthoniakkal találkozni. De Szingapúrtól is nehéz volt elválni. Egy kedves ottani ismerős még a reptérre is kikísért és fényképet, pólót hozott nekünk emlékbe. Magyarországra érkezésem után boldogan öleltem meg édesanyámat és az egész család tárt karokkal várt. Kicsit még furcsán élem meg a sok interjút, s azt is, hogy több helyen viszontlátom magam. Ám örülök, mert most már elmondhatom magamról azt, hogy ott voltam Szingapúrban, ahol az első ifjúsági olimpiát rendezték. Köszönöm a sok támogatást, biztató szavakat családomnak, edzőmnek, barátaimnak és mindenki másnak, akinek eszébe jutottam! – zárta beszámolóját Uglik Szimóna.

Bartos Nándor edző, az ifjúsági olimpián pontszerző helyen végzett magyar egység trénere így értékelt: – Az ifjúsági világbajnokságon elért 5. helyezéssel hangoltak lányaink (Uglik Szimóna bajai versenyző és Kiss Hella, a Csepel SC evezőse) az ifjúsági olimpiára. Az ifjúsági vb-n nyolc magyar egység közül csak csapatomnak sikerült döntőbe kerülnie és az utóbbi hat évben az ő helyezésük a legjobb magyar eredmény. Az olimpián az előzetes nevezés alapján már lehetett látni, hogy nehezebb lesz döntőbe kerülni, mint a vb-n. Az előfutamban és a középdöntőben is a harmadik helyen értek célba a lányok, ami természetesen a döntőbe kerülést jelentette. Szimónáék végül a fantasztikusan értékes 6. helyen végeztek, ami egyben azt is jelenti, hogy a kétszáz országot felvonultató rendezvényen pontszerzők lettek. A magyar csapat az éremtáblán a nyolcadik helyre került. Reménykedem benne, hogy ez a siker komoly motivációt jelent Szimóna életében és a jövő évi U23-as világbajnokságon jó helyezést fog elérni és nekifut a londoni olimpia kvalifikációjának. Nehézséget jelent, hogy Szimóna könnyűsúlyú versenyzőként – mivel más hajóegység nem szerepel a kiírásban – csak kétpárevezős egységben indulhat – zárta beszámolóját az EDF Démász Bajai Spartacus VSC evezőseinek vezetőedzője.

Lőrinczi Csaba

Uglik Szimóna és Kiss Hella

Uglik Szimóna és Kiss Hella

Bartos Nándor edző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.