Menu

Klubcsapat bajnok a Mogyi!

Története első férfi klubcsapat bajnoki címét nyerte a Bajai Péter, Faldum Gábor, Nógrádi Tamás, Végvári Dávid, Flander Márton alkotta Mogyi SE Baja! A hölgyeknél az Uniqa Team-Újbuda TC végzett az élen a XX. Tisza Triatlon keretében Tiszaújvárosban megrendezett klubcsapat országos bajnokságon.

Az idei triatlon országos bajnokságok „nyitányának” május 21-én, szombaton Tiszaújváros adott otthont. A jubileumi XX. Tisza Triatlon első versenynapján, mely a Triatlon Tour első állomása is volt egyben, a PELLET Klubcsapat Országos Bajnokság mezőnye randevúzott a Gyógy- és Strandfürdőben. A házigazda TVK-Mali TK részvételi csúcsot regisztrálhatott, hiszen az eddigi 75-ös rekordhoz képest ezúttal 88 egység nevezett a viadalra.

Az elmúlt két évben megtapasztalt, szinte végig szakadó eső után kiérdemelték a résztvevők és rendezők a szombati kánikulai időjárást. Először az U-1-es korosztályos (1996-1999-es kcs.) sportolók kezdték meg két percenként a 350 méteres úszást, amit 8 km kerékpározás és 2 km futás követett. Az U-2-es korosztály (1992-1995-ös kcs.), a felnőttek és a szeniorok egy órával később, szintén két percenként indulva vágtak neki a számukra már megemelt, sprint táv (750 m, 20 km, 5 km) teljesítésére. A rajt sorrendet a tavalyi végeredmény alapján, de fordítva határozták meg

Az elit kategóriás hölgyeknél tavaly a Győri Vízisport SE nyert, melynek két tagja, Szakály Zsuzsanna és Szakály Zsófia Tiszaújvárosba igazolt. Ez nagyot lendített a londoni olimpiai indulásáért küzdő Tóth Zsófia nevével fémjelzett tiszaújvárosi alakulaton, mely ezüstérmet harcolt ki. A TVK-Mali TK egységénél azonban közel egy perccel jobbnak bizonyult a a rendkívül összecsiszoltan és kiegyensúlyozottan teljesítő, Polonyiné dr. Svéd Amelita vezette Uniqa Team-Újbuda TC is. A bronzot a Vanek Margit vezette Budaörsi TKE érdemelte ki ezen a napon.

Nyert a „nevető harmadik”
Az elit kategóriás férfiak küzdelmének egyik nagy kérdése az volt, hogy a hazai környezetben versenyző, Török Alfréd, Török Dániel, Benőcs Zoltán, Balogh Bence, Hankó Dávid összeállítású TVK-Mali vissza tud-e vágni a címvédő, alaposan megfiatalított Uniqa Team-Újbuda TC-nek, akik tavaly mindössze egy másodperccel bizonyultak jobbnak náluk. Nos a győzelmet, „nevető harmadikként” az idén remek formát mutató Ifj. Faldum Gábor húzta Mogyi Baja-Pécs „A” érdemelte ki. A Mogyi gárdája a legjobb úszó és kerékpáros idő után a futáson sem lassult le, így sikerük abszolút megérdemelt. A kilencszeres klubcsapat bajnok TVK-Mali TK örülhetett az ezüstéremnek, míg a bronz a tiszaújvárosiaktól mindössze 6 másodperccel elmaradó, Vanek Ákos irányította Budaörsi TKE együttesé lett. A bringázás második körére három főre csökkent, tavalyi bronzérmes DSC-DSI negyedikként zárt.

Köszönet a segítségért!
A klubcsapat ob utolsó célba érkezője után indult a „Mozdulj Lacikáért!” elnevezésű jótékonysági váltófutam, melynek célja: elősegíteni Benedek Lászlónak, a TVK-Mali Triatlon Klub fél éve közlekedési balesetet szenvedett sportolójának a mielőbbi felépülését. A folyamatos ápolás anyagi terhének enyhítéséért baráti kezdeményezésre megrendezett eseményen 3 fős csapatok nevezhettek minimum 1000 forintért, de mindenki pénztárcájának megfelelően fizethetett a jelentkezéskor. Az Újpesti Torna Egylet (ÚTE) névadó támogatójának, a Sonepar Magyarország Kft.-nek a jóvoltából százezer forinttal nevezett, csakúgy, mint a TVK-Mali TK. Az egyesületi verseny második és harmadik helyezettje, a Mogyi SE és Budaörsi TKE is felajánlotta pénzdíját erre a nemes célra. Az alkalmi és klubos váltók tagjai, illetve az egyéni indulók között ismert személyiségek, neves sportemberek, a rendezői stáb képviselői voltak. Nem utolsó sorban a klubcsapat ob szinte teljes mezőnye is vállalta a részvételt. Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, dr. Márkus Gábor, a TVK-Mali TK elnöke, Ughy Imre, a MOB-tagja, Pálffy Gábor, a TVK kommunikációs igazgatója, dr. Varga Béla vezető versenybíró és Tagscherer Imre háromszoros olimpikon biatlonos is megmozdult. A bringás depózásánál annyian voltunk, mint egy nagy verseny depózásánál. Fantasztikusan felemelő érzés volt az az összefogás, melyet a magyar triatlonosok társadalma tanúsított.

A futam nem verseny volt, hanem közös úszás (50 m), kerékpározás (4 km), vagy futás (500 m), Laciért. A kerékpáros pálya fordítóját Tiszaszederkényben, éppen Benedek Laciék háza előtt jelölték ki. Szem nem nagyon maradt szárazon, Lacika kint ült a ház előtt és nézte az érte sportolókat. Amennyiben valaki nem tudott indulni, de segíteni akart, megtehette azt egésznap, a versenyirodán kihelyezett gyűjtőláda igénybevételével. Az a sok szeretet és biztatás, ami Laci felé áradt egészen biztosan sokat segít neki a gyógyulásban. A klubcsapat ob eredményhirdetése előtt a Benedek László Baráti Társaság képviselői jelentős összeget adtak át a Benedek-családnak, abban a reményben, hogy jövőre már Laci is ott lehet a Tisza Triatlonon!

A díjátadásban közreműködött Braun Gábor, a névadó főszponzor PELLET képviselője, Székely Mózes MTSZ alelnök, Czencz Péter, az MTSZ főtitkára és dr. Márkus Gábor.

Végeredmény
Elit nők:
1. Uniqa Team-Újbuda TC (Dudás Eszter, Takács Anna, Polonyiné dr. Svéd Amelita, Horváth Zsanett) 1:05:27 óra, 2. TVK-Mali TK (Tóth Zsófia, Szakály Zsuzsanna, Szakály Zsófia, Vizi Viktória) 1:06:21, 3. Budaörsi TKE (Vanek Margit, Fuchs Renáta, Szabó Adrienn, Szalay Szandra) 1: 07:50.
Elit férfiak: 1. Mogyi Baja-Pécs „A” (Bajai Péter, Ifj. Faldum Gábor, Nógrádi Tamás, Végvári Dávid, Flander Márton) 55:20 perc, 2. TVK-Mali TK (Török Dániel, Török Alfréd, Benőcs Zoltán, Hankó Dávid, Balogh Bence) 56:22, 3. Budaörsi TKE „A” (Vanek Ákos, Borsányi Dániel, Tóth Tamás, Kovács Gábor, Szakács Milán) 56:28.
Abszolút egyesületi pontverseny: 1. TVK-Mali TK 57 pont, 2. Mogyi SE 39 pont, 3. Budaörsi TK 35 pont, 4. Uniqa Team-Újbuda TC 34 pont, 5. Debrecen-DSI 14 pont, 6. Titán TC 14 pont.

Folytatás egyéniben
A XX. Tisza Triatlon másnapi, május 22-i folytatásában a PELLET gyermek, serdülő és sprint ranglistaverseny vár a résztvevőkre, mely a Triatlon Tour egyéni 1. fordulója is egyben. Reggel 9 órakor indul a nagyüzem, ekkor az újonc 1-es korcsoportos fiúk kezdhetik az úszást. Az utánpótlás korosztályok küzdelmei után 12:05 órakor lesz az elit férfi rajt, míg az elit női mezőny tagjai 15:05 órakor kezdik a 750 méter úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló erőpróbát. A várhatóan ötszáznál is több sportolót felvonultató egyéni versenyben szintén nagyon színvonalas küzdelmekre lehet számítani.

BS / triatlon.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.