Menu

Triatlonversenyt rendeznek Baján

Bajai Péter visszavág Faldum Gábornak? Ismét a Mogyi SE fürgelábú válogatottja fog győzni? Lesz-e olyan magyar triatlonista, aki megelőzi Faldum Gábort?

Kérdések, melyekre nemsokára választ kapunk, hiszen egy év kihagyás után a triatlon visszatér Bajára! Tavaly júniusban a nagy esőzések okozta magas vízállás, valamint a fertőzésveszély miatt az ÁNTSZ nem engedélyezte az úszást a Sugovicában, így elmaradt a 2010-es bajai Mogyi Triatlon Tour. Idén már jóval barátságosabb az időjárás, tehát ismét lesz triatlonverseny Baján.

Június 18-án és 19-én a Sugovica-parti város ad otthont a hatodik Mogyi Triatlon versenynek: az első napon az új rendszerű triatlon váltó országos bajnokság (két férfi és két nő versenyző alkot egy váltócsapatot), a második napon pedig a Triatlon Tour harmadik fordulójának küzdelmei zajlanak. A bajai verseny rendezőinek az a célja, hogy a városba látogató sportolók, edzők, sportvezetők és szurkolók egy kellemes és élményekben gazdag hétvégét töltsenek el a vizek és az ízek városában, a halászlé fővárosában, Baján!

A triatlonhétvége első napján, szombat délután 3 órától este 8-ig rendezik az új rendszerű váltó országos bajnokság futamait (nő-férfi-nő-férfi váltócsapatok). A pálya ugyanaz, mint az előző években, tehát a versenyzők a Sugovica-öbölben úsznak, a depó a Halászparton van, a kerékpározás Baja belvárosában és a Petőfi-szigeten zajlik, míg a futás a Halászpart és a Türr István-kilátó közötti töltésen, illetve sétányon lesz. Az első versenynap végén, szombat este lesz az immár hagyományos tésztaparti a Petőfi-szigeti vízisport centrumban. Vasárnap délelőtt 9.30-tól délután 5 óráig az egyéni futamokon lehet szurkolni a versenyzőknek.

Az VI. Mogyi Triatlon Tour szervezői jó versenyre, nagy csatákra számítanak az országos bajnoki futamokon és a Triatlon Tour ranglistaversenyen egyaránt. Az előző években is sok résztvevője volt a bajai triatlon viadalnak, ezért nem meglepő, ha idén is sok versenyzőre és nézőre számítanak a rendezők. A bajai versenypálya az ország legjobb és legszebb triatlon versenyhelyszínei közé tartozik, s ezért a versenyzők szívesen jönnek a csodálatos adottságokkal rendelkező Sugovica-parti városba.

A triatlonverseny szervezői kérik a bajaiakat, hogy a június 18-19-i hétvégén látogassanak ki a Halászpartra, a belvárosba, a Petőfi-szigetre és szurkoljanak a bajai triatlonistáknak.

AJÁNAT:
A Mogyi Triatlon Tour versenykiírása
útvonal
szállásajánlat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.