Menu

Triatlon Tour: Faldum Gábor és Szakály Zsuzsanna nyert Baján


A férfiaknál a hazai közönség örömére Faldum Gábor, a nőknél pedig Szakály Zsuzsanna nyerte vasárnap a Triatlon Tour-sorozat idei harmadik, bajai állomásának szakadó esőben rendezett sprintversenyét, amely 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 km futásból állt.

Faldum Gábor

Előző nap, szombaton ősbemutatónak adott otthont Baja. Először zajlott Magyarországon triatlon váltóverseny a nemzetközi szövetség által szorgalmazott új rendszerben (két nő és két férfi versenyző alkot egy csapatot). Erről a mix váltóról érdemes tudni, hogy a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) nagyon lobbizik a versenyszám olimpiára való felvételéért, így akár az is előfordulhat, hogy 2016-ban Brazíliában nem csak az olimpiai távon, hanem mix váltóban is avatnak majd olimpiai bajnokot.

A bajai váltóversenyen hamar kiderült, hogy a „haladóknál” Mogyi-TVK párbajnak szurkolhatnak a nézők. A különcsatában végül 2-1-re győztek a vendégek. A tiszaújvárosiak nyerték a felnőtt és a junior futamot, majd a bajaiak két második helyezés után az ifjúságiak versenyében lettek elsők. A „kezdőknél” a Martfű tarolt, hiszen az újoncok és a gyermek korcsoportosok futamában is a Tisza-partiak diadalmaskodtak. A serdülőknél a budapesti Triatlon Villám, a szenioroknál pedig a Budaörsi TKE végzett az élen.

Bajai Péter

Vasárnap már nem a verejték, hanem a víz folyt a versenyzőkről. A szombati 35 fokos kánikula helyett vasárnap húsz fokkal alacsonyabb hőmérsékleten, mindössze 15 Celsius fokos időben és szakadó esőben versenyezhettek a bajai Mogyi Triatlon Tour résztvevői. A verseny előtti napokban bajai részről az volt a legfontosabb kérdés, hogy lesz-e magyar triatlonista, aki megelőzi Faldum Gábort. No és persze az, hogy Bajai Péter vissza tud-e vágni csapattársának, az emlékezetes 2008-as bajai versenyen őt az utolsó métereken megelőző és ezzel a győzelemtől megfosztó Faldum Gábornak?

Nos, jelentjük, hogy nem akadt gyorsabb versenyző Faldum Gábornál. Ez pedig azt jelenti, hogy a Mogyi SE válogatott triatlonistája harmadik alkalommal nyerte meg a Mogyi Triatlon Tour versenyt. A tiszaújvárosi Török Dániel hatalmasat küzdött a bajaiak fürgelábú versenyzőjével, ám az utolsó métereken nem bírta az ellenfele által diktált iramot, így kénytelen volt megelégednie a második helyezéssel. Harmadikként a Mogyi SE másik kiválósága, Bajai Péter érkezett célba.

A nőknél Tóth Zsófia, Kovács Zsófia és Vanek Margit távollétében (mindhárman az ausztriai Kitzbühelben indultak Világkupa versenyen) Szakály-Pap csata volt várható. Mivel Pap Eszter a kerékpározás során defekt miatt feladni kényszerült a versenyt, így onnantól kezdve azzal lehetett számolni, hogy – amennyiben gond nélkül be tudja fejezni a kerékpározást – Szakály Zsuzsanna nyeri meg a bajai Mogyi Triatlon Tour női futamát. Így is történt, s a tiszaújvárosi háziversennyé vált futamon Szakály Zsófia lett a második, Vizi Viktória pedig a harmadik.

A Triatlon Tour következő, negyedik fordulóját július 16-án rendezik Szombathelyen.

TRIATLON TOUR, 3. ÁLLOMÁS, BAJA
FÉRFIAK

1. Faldum Gábor (Mogyi SE Baja) 1:01.22 ó
2. Török Dániel (TVK-Mali) 1:01.24
3. Bajai Péter (Mogyi SE Baja) 1:02.13
NŐK
1. Szakály Zsuzsanna (TVK-Mali) 1:10.02
2. Szakály Zsófia (TVK-Mali) 1:10.46
3. Vizi Viktória (TVK-Mali) 1:11.04

LINKAJÁNLAT:
• teljes eredménylista: http://www.zalaszam.hu/triatlon/verseny/2011/baja/index.htm
• fotók: http://www.facebook.com/pages/Mogyi-SE-Baja-P%C3%A9cs/186181264765164

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.